Die Haghe 1 – Sporting Delta 1

0

Nadat Delta vorige week een prima pot heeft afgeleverd, maar aan het einde helaas bleek dat het net niet genoeg was om van DSC te winnen, mag ons vlaggenschip het vandaag opnieuw proberen. Die Haghe is de tegenstander. Die Haghe wist evenals Delta vorige week net niet te winnen.

Omdat het 1e en het 2e vandaag niet gekoppeld zijn, en ik de wedstrijd van het 2e toch wel erg spannend vond, ben ik helaas niet op tijd om de start van het 1e te kunnen vastleggen. Gelukkig wist Delta 2 wel te winnen na een bizarre slotfase.

3-1 is de stand wanneer ik binnen kom in de zaal na ongeveer 7 minuten gespeeld te hebben. Na even kort informeren bleek dat Die Haghe een stuk scherper in de afronding is geweest in dit eerste deel en dat Delta gewoon veel mis schoot.

Gelukkig bracht ik behalve wat supporters ook een aantal doelpunten mee naar binnen. Sporting Delta zette meteen een heel sterke fase neer waarin zij een 3-1 achterstand wisten om te buigen tot een 3-6 voorsprong. Frank, Senna en Emiel wisten alle 3 de korf te vinden via een afstandsschot en Jeroen en Ruben konden vervolgens koelbloedig 2 korte kansen afronden. Die Haghe doet nog wat terug door na wat gepriegel er een strafworp uit te slepen. Hierna was het wederom Delta dat doordrukte. Emiel, Annelies en Frank wisten alle 3 van afstand de korf nogmaals te raken en dit zorgt voor een luxe 4-9 tussenstand.

Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft geeft Die Haghe nog maar eens tegengas. 2 veldgoals en één strafworp zorgen binnen anderhalve minuut voor een 7-9 stand. Ruben geeft wederom antwoord met een afstandsschot, 7-10.

Net als vorige week moet Delta na even gas  te hebben gegeven even op adem komen, tenminste zo lijkt het. Het tempo daalt wat, plaatsfouten en verkeerde schotmomenten typeren deze fase van de wedstrijd vanuit Dordts oogpunt. Mede hierdoor weet Die Haghe langzaam wat dichterbij te kruipen. Door een strafworp te verzilveren (Jeroen), een fraai jumpshot (Frank) en een afstandsschot lijkt Delta met een kleine voorsprong van 2 punten de rust in te gaan. Echter denkt Die Haghe daar net iets anders over en zij verkleinen de voorsprong tot 12-13.

Zonde van de ruime voorsprong, maar ach! We staan nog voor en hebben nog 25 minuten om deze overwinning alsnog binnen te slepen. We houden hoop!

De eerste minuten na rust zijn van beide kanten ongelukkig. De druk is aan beide kanten hoog, maar beide ploegen kunnen het gaatje in de korf niet vinden. Pas na 3 minuten spelen opent Die Haghe de score. Door 13-13, 14-13 & 15-13 te maken, laat Die Haghe wel even weten, dat Sporting Delta de punten niet zomaar cadeau gaat krijgen. Shanna en Ruben weten de aansluiting te vinden door direct 2 korte kansen te benutten. Helaas worden deze 2 goals meteen in de vorm van een afstandsschot weer terug gescoord namens Die Haghe. 18-16, met nog 15.15 op de klok.

Eric en Marieke voelen blijkbaar dat er iets moet gebeuren, want er lopen maar liefst 4 spelers al enige tijd warm. Één van de 4 is Mike Oudshoorn, voor wie het alweer een tijdje geleden is dat hij zich binnen de lijnen lijkt te gaan begeven.

Mandy is de eerste wissel, zij neemt de plaats van Nada over en Nada komt op haar beurt meteen in het andere vak terug op de plek van Shanna. Een tactische wissel, zo lijkt. Beide ploegen scoren nog één keer en dat zet de stand op 18-16.

Mike staat klaar om er in te komen en Emiel maakt plaats. Meteen komt Shanna er weer terug in voor Mandy en na 2 doelpuntloze aanvallen van beide ploegen volgt er een time-out namens Delta. Even de koppies de goede kant op, de wissels op hun plaats en vol gas geven de laatste 12 minuten.

Het werkt! Via een schot van Annelies en een strafworp van Jeroen weet Delta weer op gelijke hoogte te komen. Nu doordrukken en de overwinning binnen slepen!

Zachary is de volgende speler die klaar staat om er in te komen. Hij komt, verrassend zo vindt het publiek, voor Jeroen in het veld.  Toen Jeroen meteen in het andere vak gebracht werd voor Ruben was duidelijk wat de bedoeling was. Het sterke (oude/vertrouwde) duo Frank-Jeroen weer bij elkaar.  Jammer dat Die Haghe juist op dit moment de belangrijke 19-18 binnen gooit vanuit een afstandsschot in het andere vak.

De aanval met Frank-Jeroen weet helaas niet meteen te scoren vanuit hun eerste aanval. En nu is het voor Die Haghe een simpel spelletje. Met de wissel Zachary voor Jeroen heb je in dat vak wel wat lengte ingeruild en Die Haghe weet blijkbaar als geen ander hoe zij hier gebruik van kunnen maken. De heer van Zachary in de rebound, de heer van Mike voorin en de dames veel in beweging en mee schieten. Doordat deze aanvallen slim werden neergezet en de schoten perfect op de korf stuiterde om de bal te behouden, konden zij blijven herhalen. Er waren geen goede mogelijkheden om rebounds te stelen en de schoten kwamen zo ongelukkig op de korf, dat Zachary hier onmogelijk bij kon komen, al probeerde hij dit uiteraard wel. Deze wissel pakte duidelijk niet zo goed uit als dat hij bedoeld was. Op deze manier wist Die Haghe een aanval neer te zetten van 3,5 minuut. Reken maar uit, hoe vaak er herhaald is met een schotklok van 25 seconden…

En als je zo vaak kunt herhalen, dan is het ook niet verrassend dat de goal uiteindelijk valt. De 20-18 zit er dan na die lange aanval uiteindelijk toch in van afstand met nog 2.17 op de klok.

Dan is de wissel aangevraagd om Emiel terug te brengen, maar hiervoor moet gewacht worden op een fluitsignaal. Op dat moment zet Shanna een actie in dat leidt tot een strafworp. Zachary staat klaar om hem te nemen, maar hij was ook al doorgegeven als wissel. Even een raar momentje. Emiel staat uiteindelijk achter de stip om deze gelukkig koelbloedig af te maken. 20-19 met nog 1.10 te spelen. Nog 1, misschien 2 aanvallen die je krijgt om in ieder geval één puntje hieruit te slepen.

Dit blijft helaas bij de hoop om te scoren. Delta geeft 200% en maakt hierdoor wat onhandige, slordige foutjes. Die Haghe krijgt hierdoor wat ballen mee waardoor het heel simpel is om deze wedstrijd uit te spelen.

20-19 is dan ook einduitslag. Teleurstelling aan de Deltakant, vreugde aan de kant van Die Haghe. Het geluk zit ons nog niet mee. Wederom grijpen wij voor de 2e keer naast de twee punten na een aardige voorsprong te hebben weggegeven. Volgende week mag Delta het opnieuw proberen. Dan is TOP Arnemuiden de tegenstander en zij staan na 2 wedstrijden spelen bovenaan de ranglijst. In ieder geval kunnen de spelers alle steun gebruiken, dus laten we er met z’n allen voor zorgen dat we Sporting Delta naar een overwinning juichen.