Sporting Delta 1 – DSC 1

0

Daar zijn we dan… Eindelijk is het weer tijd voor de zaal en eindelijk mogen onze DeltaWarriors zich laten horen en mag ons ‘Delta’ zich weer laten zien. De zaal hoofdklasse 2017-2018 is vanaf vandaag een feit.

Vandaag op het programma DSC. Jawel, u leest het goed… Die ploeg die vorig jaar uit de korfballeague is gekomen en zich daarmee bijna automatisch als kanshebber voor de titel mag noemen. Een zware kluif voor ‘Delta’ dat zich wederom doelt op handhaving, maar alles wat daar boven staat zeker niet uit de weg gaat. Sporting Delta heeft hier en daar wat wisselingen meegemaakt binnen de selectie en het is mede daarom een nóg grotere uitdaging om vandaag goed voor de dag te komen.

Op de middag vooraf verliep alles achter de schermen uiteraard, zoals altijd, ongemerkt rustig. De crew staat op zijn plek, de dames van de toegangsbewijzen zaten al gereed aan de tafel, dus het laat het doelpuntenfestijn maar beginnen! Het team van de week is vandaag de D1 en traditiegetrouw zijn de spelers uit dit team al druk in de weer om de kijkers een poging te laten wagen om de uitslag goed te raden. 12-22, 15-33, 21- 20 en 18-17 zijn zomaar 4 uitslagen die hier tussen zaten. Er was dus wel wat vertrouwen, maar er waren ook mensen die David tegen Goliath wel voor zich zagen. Dat belooft wat!

Het oplopen kan beginnen. De D1 staat klaar met aan hun hand hun grote voorbeeld. De ‘Delta-8’ wordt omgeroepen door René, die de taak van Brian (onze welbekende schreeuwlelijk, aldus KVS verslaggever Dr Stinkvis) vandaag even over nam. Alsof hij nooit anders deed.

We zijn los! En daarmee bedoel ik niet alleen dat we begonnen zijn, maar Delta is echt los! Binnen 20 seconden zette Ruben ons op 1-0 voorsprong. De spelers ogen scherp in tegendeel tot de spelers van DSC, die duidelijk even overdonderd worden. Delta profiteert hiervan en neemt brutaal de leiding als underdog. Via Frank, Emiel en Nada wordt het zelfs 4-0. Geluk, gejuich, maar ook ongeloof op de tribune. “Het zal toch niet”, “Dit zou echt een stunt zijn” wordt langzaam over de tribune verspreid.

DSC dat na 5 minuten nog geen enkel doelpunt had gemaakt dacht hier net zo over. “Dit gaat ons niet gebeuren!” Ze geven gas en binnen 3 minuten krijgen zij het voor elkaar om 3x te scoren. Wederom is het Emiel die zijn vrije afrondt en delta op een 5-3 voorsprong schiet. Dit belooft wat! Nogmaals geeft DSC even gas waar ‘Delta’ de kansjes nu begint te missen en na 10 minuten spelen staat het gewoon weer 5-5.

Tot aan de 20e speelminuut in de 1e helft zal het spannend blijven met om en om een doelpuntje. Waar Delta overheerst in de rebound en wat meer kansen krijgt, heeft DSC er minder nodig, maar hierdoor blijft het wel in evenwicht. DSC komt in de 20e minuut pas voor het eerst langszij met een voorsprong van 8-9 die nog geen minuut later wordt rechtgetrokken door Frank. Beide teams zouden nog voor rust 2x scoren. Namens ‘Delta’ zijn dit Senna en Ruben, die overigens niet allen bijzonder belangrijk is in de rebound, maar hier dus ook zijn 2e doelpuntje meepikt na een scherpe actie van Frank.

Rust in het veld, maar niet op de tribune hoor! Lekkere wedstrijd, leuk om te zien, genoeg duels en het belangrijkste het is spannend!

Na rust is het wederom Sporting Delta dat beter uit de kleedkamer komt en al snel op 13-11 voorsprong komt via 2 snelle goals van Annelies & Emiel die hier ook al zijn 4e doelpunt op zijn naam zet. Deze voorsprong weten vast te houden is natuurlijk het doel. Tot en met 15-12 ging het in deze fase gelijk op. DSC, die in deze fase wat meer de focus legt op hun dames komen hier wederom op gelijke hoogte tot 17-17.

In de laatste fase van de wedstrijd werd er wat heen en weer gewisseld bij DSC, maar dat mocht niet baten… Nou ja, op eentje na dan. Lotte van Montfort kwam er in en zette namens DSC een reeks van 3 doelpunten in waardoor het opeens ‘Delta’ was die achter de feiten aan liep 17-20.

Met nog 8 minuten te gaan geven Emiel en Frank nog even tegengas tot 19-20. Het laatste beetje hoop. Met nog 5 minuten te gaan, het publiek op de banken, gezang van de Deltawarriors, maar ook het feestelijke gezang in het halletje zouden de Delta-8 dat laatste beetje power moeten geven. Op dat moment scoort DSC wederom een goal waardoor het bijna wel een onmogelijke taak lijkt te worden voor Sportingdelta om hier 1, laat staan 2 punten uit te gaan halen. Helemaal wordt dit duidelijk als er met nog 1.40 op de klok gescoord wordt door een dame van de kant van DSC. 19-22 is de stand die het scorebord aangeeft. Een goede rekenaar zou zeggen dat het nog te doen moet zijn als je naar de schotklok kijkt. Helaas mist Sportingdelta op dit moment teveel kansen. Wel liet Zachary het publiek nog even juichen door een fraaie passeerbeweging neer te zetten, maar ook deze kans bleef helaas onbenut. DSC speelt deze wedstrijd zakelijk uit en dat zet 19-22 als einduitslag op het scorebord.

Wat een wedstrijd, wat een strijd en wat een leuke aanvallen. Als dit een voorbode is voor alle overige wedstrijden, dan gaat dit een spectaculair zaalseizoen worden en zullen de punten ons vanzelf tegemoet komen. Vooralsnog zullen we nog even moeten wachten op onze eerste punten. Wellicht volgende week bij Die Haghe in Den Haag om 19.15?? Be There!

Didier Cornet & Sasja Janssen, D1