Onderzoek vrijwilligers in de sport

0

Beste leden van Sporting Delta,

Jullie leveren allemaal een “vrijwillige” bijdrage aan de organisatie van onze mooie vereniging. Zonder de inzet van alle leden/ ouders kunnen we onze leden niet laten korfballen en zijn jullie hier dankbaar voor!

Helaas heeft de sportvereniging de laatste jaren steeds meer moeite om de organisatie rond te krijgen door een gebrek aan vrijwilligers. Uit onderzoek blijkt dat 59% van de sportverenigingen in Nederland op zoek is naar vrijwilligers. Een trend is dat steeds meer sportverenigingen het vrijwilligerswerk gaan verplichten of geleiden.

Onderstaande enquête is in samenwerking met Ron Stieding tot stand gekomen. Ron doet op dit moment onderzoek naar het verplicht stellen van vrijwilligerswerk. Dit onderzoek is het laatste onderdeel van zijn studie, MSc Sport- en Beweeginnovatie. Het onderzoek gaat over het effect van het verplichten van vrijwilligerswerk binnen de sportvereniging en levert een bijdrage aan een vernieuwende oplossing voor het vrijwilligersprobleem. Jullie bijdrage wordt geheel anoniem verwerkt en zal ons enorm helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen.

Bij Sporting Delta wordt het vrijwilligerswerk geleid. Dit betekent dat alle leden (of ouders) een bijdrage moeten leveren aan de organisatie, voorbeelden van vrijwilligerswerk binnen Sporting Delta zijn bardiensten, scheidsrechters-diensten maar ook bestuursfuncties en het begeleiden van een kamp. Alle leden of ouders van jeugdleden kunnen de vragenlijst invullen en de vragen hebben betrekking tot de bijdrage die je levert aan de vereniging.

Bij deze vragen wij max. 10 minuten van jouw tijd om de onderstaande enquête in te vullen.

Klik op de link voor het invullen van de enquête:  https://docs.google.com/forms/d/1J3mXZAIs5i1oZ8sdr0aT8TG0a6O3nI2uuaoOQ7GUpQw/edit

Om de resultaat op tijd te kunnen verwerken wil ik jullie vriendelijk verzoeken om uiterlijk woensdag 4 april te reageren.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Met sportieve groet,

Mervyn Detmar