Geen punten voor Sporting Delta 1 en 2

0

Vandaag speelden Sporting Delta 1 en 2 uit tegen Rohda uit Amsterdam. Helaas bleven de punten in de hoofdstad. Sporting Delta 1 verloor met 21-18 en Delta 2 met 17-15

Tot 8-8 kon Delta 1 aanhaken. Via 12-9 ruststand kwam de stand nog tot 14-12, maar daarna bleef het verschil constant drie en soms vier doelpunten.

Coach Jan Bongers stond er alleen voor, want collega Arthur Carolus was wegens ziekte afwezig. Hoewel er werd verloren was Bongers toch positief: “Aanvallend speelden we bij vlagen echt goed. Er zijn stappen gezet vind ik. Wekelijks maken we stappen. Das is fijn om te ervaren. Rohda is een goede ploeg. We gaan het ze later in het seizoen in Dordrecht heel lastig maken. Ondanks het verlies overheerst er toch een positief gevoel”
Bij de dames maakten Fleur en Senna beide 3 doelpunten. Laurens was 5x trefzeker.

Sporting Delta 2 ging in de eerste helft vrij gelijk op met Rohda. Ruststand 9-9.
Ook in het tweede bedrijf werd het nog 14-14. Helaas waren de laatste drie doelpunten van Rohda alleen maar strafworpen.

Coach Patrick van der Lijke was teleurgesteld. “We hebben onszelf echt te kort gedaan vandaag. We hadden de punten voor het oprapen tien minuten voor tijd. Ik wil niet de volledige schuld bij de scheidsrechter leggen, maar hij was het laatste kwartier erg onder de indruk van het publiek en een aantal spelers.”