Het geld ligt op straat!

0

Sporting Delta heeft diverse bronnen van inkomsten. Naast contributie, sponsorgeld en kantine-inkomsten is de club ook afhankelijk van de opbrengst van oud papier.

Ewout Kardinaal en Jaap Jan Schilperoord zijn de coördinatoren binnen de club.

Zij gaan met een gezellige club Delta-leden één keer in de maand Dubbeldam en Sterrenburg in om papier op te halen.

“Het geld ligt op straat he,” zegt Ewout die ondertussen een container klaar zet die opgetakeld wordt. De armen grijpen de container en de inhoud verdwijnt in de laadklep van de vrachtwagen die al behoorlijk vol is. “Kijk, weer een paar euro voor de club. Mooi he.”

Iedere eerste maandag van de maand gaat er een ploeg Dubbeldam in en iedere laatste donderdag van de maand wordt er een gedeelte van Sterrenburg opgehaald.
Dat ophalen duurt hooguit twee uurtjes.

“Hartstikke gezellig” zegt Jaap-Jan terwijl hij de chauffeur een teken geeft dat hij verder kan rijden. “We zijn met een vaste ploeg, maar het komt steeds vaker voor dat we toch moeten schipperen met mankracht. We zouden graag een paar extra handjes willen om de ploeg uit te breiden. In plaats van iedere maand ben je dan 1x in de twee of drie of maanden aan de beurt.”

Om mee te kunnen lopen is wel een certificaat van HVC nodig. “In oktober is er weer een info avond. Dan krijg je een video te zien en je leert hoe je een bak aan de belader hangt,” vervolgt Jaap-Jan.

“Iedereen kan dat! Het is echt niet moeilijk,” roept Ewout vanachter de wagen.

HVC stelt een veiligheidshesje beschikbaar en je ontvangt gratis veiligheidsschoenen.
“Met een certificaat op zak help je de club en heb je nog een gezellige avond ook. Zo dragen wij ons steentje bij. We lachen wat af joh, achter die wagen. Als we klaar zijn drinken we nog wat in de kantine en weten we dat we weer wat geld in het laatje hebben gebracht voor de club. Prachtig toch!” zegt Ewout die de volgende container alweer pakt.

Heb jij twee uurtjes in de maand over voor de club? Neem dan snel contact op met Ewout of Jaap-Jan.

“Je helpt er Sporting Delta echt mee!!
Want het geld ligt op straat!” roepen zij in koor.

Jaap Jan 06-51927125
Ewout 06-28140517

Op de foto: Selectiespelers Mitchel en Zachery halen in Dubbeldam oud papier op voor hun club.