Twee punten voor Delta 1; verlies 2e

0

In speelronde 4 wist Sporting Delta 1 de volle buit te pakken door SDO/Blijwerkt met 15-17 te verslaan. In Gorinchem verloor het tweede met 15-12.

In het pittoreske dorp Kamerik moest Delta 1 aantreden tegen SDO/Blijwerkt. De wedstrijd verliep moeizaam voor de Dordtenaren. Vooraf waarschuwde coach Jan Bongers al voor een getergde tegenstander omdat het nog puntloos was. Met een ruststand van 8-10 voorsprong, waar Laurens de helft van de score voor zijn rekening nam, zette Bongers en Carolus de ploeg nog effe op scherp. De eindfase werd nog spannend omdat SDO weigerde op te geven en ook het thuispubliek achter de ploeg ging staan.

Jan Bongers: “We hebben de overwinning uit het vuur gesleept. Echt catenaccio korfbal van SDO, waar we in eerste instantie moeite mee hadden, maar door het geloof en volharden in een goede afloop hebben we het gerealiseerd. Na vier wedstrijden zijn we op koers!”

Scores: Laurens 6x, Emiel 4x, Senna 3x, Jeroen 2x, Nicole en Melanie 1x.

In Gorinchem had het tweede een lastige middag. Met een russtand van 10-9, verloor het uiteindelijk met 15-12. Coach Patrick van der Lijke over de wedstrijd: “We hebben goede eerste helft gespeeld waar Pascal gesteund door zijn vak Thom Nugteren volledig aan banden legde. Het andere vak had aanvallend wat meer moeite. Heer Pannagos van GKV hield de mannen aardig bezig. Echter door drie doelpunten van Esmee konden we heel goed in het spoor blijven.”

Delta 2 heeft geruime tijd met twee punten voor gestaan, maar keek in de rust toch tegen een 10-9 achterstand aan.

“Na de thee zijn we weer super gestart en kwamen we gelijk. Tien minuten voor tijd kwamen we twee punten achter en mocht het niet zo zijn de aansluitingstreffer te maken. Door extra druk te geven hebben we nog getracht wat te kunnen doen, maar helaas. Al met al een het grootste deel van de wedstrijd goed gespeeld.” aldus Patrick, die Zachary, Tommy en Lisanne met Delta 1 mee zag gaan.

“We kunnen nu weer bouwen richting aankomende wedstrijd tegen Nieuwerkerk. We moeten binnenkort een keer beloond worden met de punten, want aan inzet en de korfbalkwaliteiten ligt het echt niet.”

Foto’s: Fred van der Laan