Voorbeschouwing ronde 4

0

Zaterdag staat speelronde vier op het programma. Zowel Sporting Delta 1 als 2 spelen wederom een uitwedstrijd.

Het eerste wacht de reis naar Kamerik. Dat klinkt ver, maar vanaf Dordrecht is het slechts drie kwartier. Coach Jan Bongers hoopt dan ook dat er support vanuit Dordrecht aanwezig is om de ploeg te steunen.

“Wij hebben een goede week achter de rug en hebben onszelf kritisch bekeken tegen Rohda en de verbeterpunten benoemd. We verwachten een getergde tegenstander omdat ze nog geen overwinning hebben geboekt. Ons doel is twee punten pakken. Het belooft een mooie korfbalmiddag in Kamerik te worden. Wij zijn er klaar voor en hopen op veel support vanuit Dordt” aldus Jan Bongers, die zijn collega Arthur Carolus uit de ziekenboeg zag komen.

De wedstrijd tegen SDO/Blijwerkt begint om 15.30 uur.

Het tweede speelt in Gorinchem, iets dichter bij huis. De tegenstander is GKV/Enomics. Bij GKV speelt o.a.ex-Delta speler Thom Nugteren in het tweede.

De ploeg staat op de tweede plaats met vier punten uit drie wedstrijden. Delta 2 staat op een zesde plek met twee punten. Coach Patrick van der Lijke: “GKV is een goede ploeg, die over alle schijven kan scoren. Wij zullen druk zetten in de verdediging, zodat wij snel weer in balbezit komen. Vorige week bij Rohda had er meer in gezeten. Door dynamisch aan te vallen, verwacht ik dat wij het GKV heel lastig kunnen maken. Al met al zal het een pittig potje worden, maar absoluut niet onmogelijk!”

De wedstrijd begint om 14:00 uur.