Voorbeschouwing Sporting Delta 1 en 2

0

Zaterdag staat voor de selectie de reis naar Amsterdam op het programma. In speelronde 3 is Rohda de tegenstander. Sporting Delta 1 heeft de eerste punten binnen, terwijl Rohda met 4 punten op de 2e plek staat na 2 speelronden.

Rohda, met coach Taco Poelstra, won vorige week van Avanti (ex-Korfballeague) met 15-20 wat als knappe prestatie gezien mag worden.

Voor Sporting Delta voelde de eerste punten heel lekker en dat willen de coaches Arthur Carolus en Jan Bongers zeker een vervolg gaan geven. “Wij zijn onder de indruk van de goede start van Rohda, maar onze eerste twee punten smaken naar meer. Wij zullen Rohda bestrijden met hopelijk korte aanvallen aan hun kant, omdat wij een behoorlijk lengte overwicht hebben en geduldig zijn in onze aanval,” aldus Jan Bongers.
“Het veldoverwicht en balbezit zal hierdoor in ons voordeel zijn. Vanuit dit perspectief willen we ons focussen op een hoger afrondingspercentage, wat ons de winst gaat brengen” vervolgt hij.

Voor Sporting Delta 2 zijn inmiddels ook de eerste twee punten bijgeschreven na de winst op NIC vorig weekend.

Rohda 2 staat nog droog na twee verlies- partijen, maar de honger zal des te groter zijn. Het verloor van GKV en Avanti.

Delta coach Patrick van der Lijke hoopt ook op winst voor zijn ploeg: “We gaan door op de ingeslagen weg. De punten moeten mee naar Dordrecht. Het verschil met Rohda is dan vier punten.”

Sporting Delta 1 begint om 15.00 uur en het tweede start om 16.30 uur.