Winst voor Sporting Delta 1 en 2

0

Beide teams hebben de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten.

Delta 2 rekende af met Nic 3 via een 14-11 overwinning. Nic was naar Dordrecht afgereisd zonder wisselspelers en dat had voor de bezoekers invloed op de wedstrijd, want één minuut voor rust viel een geblesseerde dame uit die niet vervangen kon worden. Ruststand 5-8 in het voordeel van Nic.

In de tweede helft domineerde de ploeg van coach Patrick van der Lijke. Delta kwam voor het eerst op voorsprong via Bas (9-8) en met twee belangrijke doelpunten zorgde Mitchel voor 12-8.
Twee minuten voor tijd scoorde NIC het eerste doelpunt (!) in de tweede helft (14-9), waar de geblesseerde dame toch nog binnen de lijnen kwam. Eindstand 14-11. Patrick van der Lijke “Het was een redelijke wedstrijd en uiteindelijk ook rare wedstrijd. Ook met acht tegen acht hadden we het potje nog uitgehaald. In ieder geval blijven de punten in Dordt.”

Sporting Delta 1 kreeg Tweemaal Zes op bezoek. Een tegenstander waar de laatste jaren nauwelijks van werd gewonnen. In een gelijkopgaande beginfase werd vijf minuten voor rust het eerste gat geslagen; 9-7. Ruststand 10-7.

Sporting Delta kwam sterk uit de kleedkamer en bracht via Senna en Fleur de stand naar 12-7. Waar het publiek dacht dat een gat van vijf punten de nekslag was voor Tweemaal Zes werd het nog spannend in de slotfase want de bezoekers kwamen terug tot 15-14.

Zeven minuten voor tijd liet duo Bongers/Carolus A1-speelster Sacha Verboon haar debuut maken.
Een belangrijk doelpunt van Emiel betekende 16-14. Het laatste aanvalsvak had een sterke rebound met Ruben Datema in de hoofdrol en wist het slim uit te spelen en de eerste punten veilig te stellen. Eindstand 16-15.

Jan Bongers na afloop: “We hebben onszelf onvoldoende beloond. We waren een klasse beter maar dat heeft zich niet in de doelpunten geuit.”

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nr 2 op de ranglijst Rohda in Amsterdam. Debutant Fiks uit Oestgeest staat na twee speelronden bovenaan in Hoofdklasse H.
Zij wonnen zaterdag van kv TOP met 19-16.