Eva Brouwers “Sporting Delta A2 is een leergierige groep”

0

DORDRECHT – Eva Brouwers is samen met Harry Nolet verantwoordelijk voor Sporting Delta A2. Momenteel staat de ploeg met twee andere ploegen bovenaan in de Eerste Klasse. Het spel oogt fris en dynamisch. Afgelopen zaterdag verloor het van concurrent Merwede en moet de ploeg a.s. zaterdag afreizen naar de andere concurrent DOT uit Oss. Een belangrijke wedstrijd dus. Edwin van Rijswijk sprak met haar.

Je bent al op jonge leeftijd trainster geworden, waarom?

Eva: “Toen ik begon met coachen speelde ik zelf nog. Een teamgenoot van mij ging de D3 coachen.
Hij vroeg aan mij of ik mee wilde helpen. Na lang nadenken heb ik ‘ja’ gezegd. Ik twijfelde heel erg
want ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Het bleek veel leuker dan dat ik van tevoren had kunnen
bedenken. Ik coach nu alweer 10 jaar.”

Je coacht al een tijdje samen met Harry, wat is jullie chemie?

“Dit is het eerste jaar dat we écht samen coachen bij de A2, daarvoor was Harry teammanager bij de
A1. Hij was bij de A2 aanwezig wanneer dat kon naast de wedstrijden van de A1. Samen met Harry coachen is heel prettig, we vullen elkaar goed aan en het is heel fijn dat je met iemand kan overleggen tijdens wedstrijden/trainingen,” aldus de 28e jarige, die gezien kan worden als kind van de club. “Ik heb nog nooit bij een andere club gespeeld.”

Wat is specifiek Sporting Delta A2?

“Het is een groep met veel potentie die heel erg graag wilt leren en met het spelletje bezig is om iedere keer weer beter te worden. Wat ons echt kenmerkt is dat we er als groep alles aan doen om te winnen tijdens een wedstrijd. Iedereen in de groep kan een andere rol vervullen in het vak, waardoor we gevaarlijk zijn voor een tegenstander en niet afhankelijk zijn van bepaalde spelers.”

Wat kunnen de spelers van jullie leren?

“Op dit moment zijn Harry en ik bezig om een goeie basis neer te zetten. In de A2 zitten veel spelers
die vorig jaar in andere teams hebben gespeeld. Ze moeten aan elkaar wennen en aan het spel dat
we willen spelen. Daarnaast willen we dat ze zelf dingen gaan herkennen tijdens wedstrijden en
daarop inspelen,” zegt Eva, die in het dagelijks leven op de planningsafdeling van Woonbron werkt.

Jullie hadden tot afgelopen zaterdag alle wedstrijden gewonnen. Merwede ging er helaas met de
punten vandoor. Wat ging er mis?

“De eerste verliespartij is altijd lastig. Merwede is een stukje verder dan wij zijn als team en maakte de kansen wel af. Het is nu wel duidelijk waar we als team aan moeten gaan werken. Deze week gaan we daarmee verder.”

Wanneer is het seizoen geslaagd?

“Afgelopen jaar zijn we met de A2 twee keer kampioen geworden, we spelen dit jaar in de 1e klasse. Op dit moment zijn wij al erg tevreden met de stand, we staan gedeeld 1e. Er is nog veel ruimte voor ontwikkeling waardoor we veel zin hebben in de zaalcompetitie.”

Hebben jullie nog de ambitie om de A1 samen te gaan coachen?

“Nee, die ambitie hebben we eigenlijk niet.”