Geen punten voor Sporting Delta 1 en 2

0

In speelronde 5 zijn er geen punten behaald voor de selectieteams. Beide teams verloren nipt. Sporting Delta 1 moest de punten laten aan DSC Korfbalvereniging; 15-18. Het tweede verloor met 13-14 van Nieuwerkerk.

In de beginfase leek Sporting Delta 1 niet bij de les te zijn. Binnen een kwartier stond er een 0-5 op het scorebord in het voordeel van DSC. Jan Bongers en Arthur Carolus namen al heel vroeg de eerste time out wat aangaf dat er wat moest gebeuren in de ploeg. Emiel en Melanie werden gewisseld voor Zachary en Mandy. Via 1-6 begon Delta aan een inhaalrace wat resulteerde in een ruststand van 8-10.

“In de rust was de opdracht veel meer verdedigende druk geven en duels aangaan. Dat gaf de aanval meer tijd en dat werkte dus. Uiteindelijk werd het 14-14.” blikte Jan Bongers na afloop terug.

DSC bracht de score naar 14-16 maar verzuimde een strafworp te verzilveren om drie doelpunten afstand te nemen. Invalster Sacha Verboon maakte middels een afstandschot haar eerste doelpunt in het eerste team; 15-16.

“We misten in de slotfase een strafworp en een aantal opgelegde kansen om weer gelijk te komen. Uiteindelijk nekt ons de dramatische start, omdat de inhaalrace dan zoveel kracht vergt. Als we vanaf het begin er direct staan, dan kunnen we ons dus echt meten met DSC. Aan de andere kant hebben we laten zien over een enorme dosis vechtlust te beschikken, wat mij wel tot tevredenheid stelt,” is de conclusie van Jan Bongers.

Scores: Laurens 5x, Senna 3x, Zachary 3x, Jeroen, Melanie, Ruben, Nicole en Sacha allen 1x.

Helaas wist Sporting Delta 2 zichzelf wederom niet te belonen. Tegen Nieuwerkerk had er echt meer ingezeten. Met een ruststand van 7-7 bleef het in de tweede helft een gelijkopgaande strijd.

Vijf minuten na rust maakte Mandy Ameling weer haar rentree binnen de lijnen na een lange blessureperiode.

Pascal scoorde 10-9 via een zeer fraaie doorloopbal. Simone bracht de stand op 11-10. Een kwartier voor tijd maakte Nieuwerkerk 11-11 middels een strafworp. Helaas miste Delta twee strafworpen en verzuimde daardoor afstand te nemen. Ook Nieuwerkerk miste in de eindfase nog een strafworp. Tommie bracht 13-13 op het bord. Vier minuten voor tijd scoorde Nieuwerkerk uiteindelijk het beslissende doelpunt 13-14.

“Na een redelijk goede eerste helft had er zeker meer in gezeten. In de tweede helft hebben we door wat pech niet het gat naar twee punten verschil kunnen maken,” vatte Patrick van der Lijke de wedstrijd samen.

Foto’s: Fred van der Laan