Opnieuw verlies voor Sporting Delta

0

De laatste wedstrijden van het veldseizoen zijn helaas niet winnend afgesloten door de selectie. Alleen de A1 wist 1 punt af te snoepen van TOP Arnemuiden.

Sporting Delta 1 ging voortvarend van start door in de eerste aanval meteen te scoren. TOP antwoordde direct. Via een 2-3 achterstand voor Delta liepen de Zeeuwen uit naar 5-9. In een tijdsbestek van slechts 6 minuten wist de ploeg van Dordtse coach Kees Jan Oppe enkel afstandschoten te maken en 5-14 te noteren. Ruststand 7-14.

In deel 2 kwam Delta beter voor de dag en wist TOP (A) zelfs te naderen tot 17-20. Dat beaamde ook coach Jan Bongers: “Ik vind dat we veel beter voor de dag zijn gekomen dan vorige week. De eerste helft was het nog een beetje voorzichtig in de aanval en verdediging, maar in de 2e helft hebben we die schroom er afgegooid en hebben we 10-10 gespeeld. We zijn zelfs van 10 doelpunten achter (8-18) tot 20-17 teruggekomen. Dat was een goede fase en dat goede gevoel dat we echt wel heel behoorlijk kunnen korfballen, nemen we mee de zaal in.” Eindstand 17-24.

Bij Sporting Delta 2 hing geruime tijd een stunt in de lucht. TOP (A) 2 was welliswaar de koploper in de poule, maar daar was op het veld niet veel van te merken. In het eerste kwartier werd er niet veel gescoord. Sporting Delta 2 zette via 5-4 voorsprong een ruststand van 10-8 op het scorebord. In de tweede helft begon TOP aan een inhaalrace en werd het nog ongemeen spannend. Via 11-11 en 15-15 kon Delta met nog 11 minuten op de klok het hoofd helaas niet koel houden. Eindstand 16-18.

Coach Patrick van der Lijke “We hebben ons helaas niet beloond met de punten na een uitstekende eerste helft. Verkeerde keuzes en energie steken in verkeerde zaken heeft ons genekt in de tweede helft. We staan nu op een vijfde plek, dus 3 ploegen onder ons. Nu de opgaande lijn doorzetten naar de zaal.”

Voor Sporting Delta A1 betekende de tweede ontmoeting met TOP (A) A1 het eerste puntverlies dit seizoen; 15-15.

Sporting Delta A1 startte goed en wist een voorsprong te pakken van 7-2. Dat vond ook Delta coach Michael Dissel: “Op dat moment pakte TOP (A) een goede time out waarin ze weer terug in de wedstrijd kwam. Wij hadden moeite om onder de druk van TOP uit te komen. Na een spannende tweede helft waarin de scores heen en weer gingen denk ik dat we een punt gewonnen hebben. Uiteindelijk gaan we wel als Herbstmeister de zaal in en dat voelt goed” zegt hij trots.

Foto’s: Fred van der Laan