Sporting Delta A1 en 2 winnen; Delta 1 stelt teleur

0

PIJNACKER – Zaterdag zouden drie teams in theorie zes punten kunnen ophalen bij Avanti. Het werden er maar vier. Sporting Delta A1 en het tweede pakten de volle buit. Het eerste deed dat duidelijk niet.

Vooraf gaf coach Jan Bongers al aan dat de wedstrijd tegen Avanti gewonnen moest worden om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen. Avanti stond immers ook op 4 punten, gelijk aan Sporting Delta.

Sporting Delta startte zonder Fleur (gekneusde schouder) en Ruben (geschorst). Mandy en Tommy namen hun plaatsen in. Met een 2-3 voorsprong in de eerste 5 minuten startte Sporting Delta prima. Een gemiste strafworp van Jeroen had een gaatje kunnen betekenen, maar in plaats daarvan zette Avanti 4-3 op het scorebord. De 10 minuten daarna nam Avanti afstand en kwam het op 9-3. Delta was het spoor bijster. Gemaakte afspraken werden niet nagekomen. Achteraf is de conclusie dat het tweede deel vd eerste helft de nekslag gaf. Ruststand 12-5.

In deel twee van de wedstrijd liet de ploeg van duo Bongers/Carolus weinig meer zien en kon Avanti de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Coach Jan Bongers: “We hebben in de bespreking aangegeven dat het een 4 punten duel was en zo moesten we het ook benaderen. Spelen met je hart en volle bak er in. We hebben dat welgeteld zes minuten laten zien en daarna zijn we op alle fronten afgetroefd door Avanti,”, zegt Bongers, die duidelijk laat merken dat hij er de pest in heeft. “Daar waar ik eerder tegen bijvoorbeeld DSC thuis onze vechtlust benoemde, balen we nu juist ontzettend van deze wedstrijd en uiteraard met ons de hele ploeg. Vooral ook omdat er behoorlijk wat Delta publiek aanwezig was.”

Scores: Jeroen 3x, Emiel 3x, Laurens 2x, Mandy 2x, Nicole en Tommy 1x

Vreugde was er wel bij Sporting Delta 2. De ploeg van Patrick van der Lijke speelde een prima wedstrijd in Pijnacker. Het knokte voor elke meter en dat werd beloond. “Vooraf wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. Maar we hebben als team een heerlijke pot gespeeld. Heel de wedstrijd waren we de bovenliggende partij. Terecht dat de punten mee naar Dordt zijn gegaan. Op naar de volgende!”, aldus coach Patrick van der Lijke.

Ook Delta A1 deed goede zaken. Op papier de spannendste wedstrijd. Beide ploegen stonden vooraf ongeslagen bovenaan. Met een winst van 10-17 kon coach Michael Dissel niet anders dan tevreden zijn. Hij benutte zijn laatste time-out één minuut voor tijd om zijn ploeg te feliciteren met de overwinning. Een mooi gebaar.

“We kwamen goed uit de startblokken met een 5-0 voorsprong. Avanti pakte een time out en kwamen terug met een ruststand van 6-7. In de rust bespraken we dat we de juiste keuzes weer moesten maken en weer selectief moesten worden in de kansen. De tweede helft wonnen we met 10-4,” aldus de winnende coach.

Volgende week komt TOP Arnemuiden op bezoek. Ook dan spelen A1, 2 en 1 tegen dezelfde tegenstander.

Foto’s: Fred van der Laan