Twee punten voor 2e, vlaggenschip moet punten aan Fiks laten

0

In speelronde zes mocht Sporting Delta 2 weer eens 2 punten bijschrijven. Het vlaggenschip moest de punten aan Fiks laten.

Promovendus Fiks uit Oegstgeest kwam maar voor één ding naar Dordrecht; punten pakken. En dat deden ze. De bezoekers waren veel effectiever dan Sporting Delta. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus heeft afgelopen week geanalyseerd waar het misging tegen DSC. Jan Bongers: “Eén van de conclusies was dat we heel slecht begonnen. Dat deden we tegen Fiks niet. De start was goed met een 5-3 voorsprong. Dat was ook een moment om door te pakken. Dat lukte helaas niet omdat we aanvallend onvoldoende de tegenstander onze wil konden opleggen. Eigenlijk zijn we de hele wedstrijd aan het elastiekje blijven hangen. We konden net niet langszij komen.”

Helaas moest Fleur geblesseerd het veld verlaten nadat een heer van Fiks in haar baan was gestapt. De arbitrage liet deze aktie onbestraft. “We moeten afwachten hoe dat zich ontwikkelt. We gaan nu de focus op Avanti leggen. Die wedstrijd moet gewonnen worden om afstand te nemen van de onderste twee plekken.” aldus Bongers.

Sporting Delta 2 wist wel te winnen. PKC 3 had nog geen punt gepakt en daarom was de ploeg van Patrick vd Lijke ook gebrand op een overwinning. Met een ruststand van 13-7 was er weinig aan de hand. De coach kon tevreden zijn over de inzet van zijn ploeg en het resultaat. “Eindelijk hebben we de punten binnen kunnen halen. Het was een goede pot en in de eerste helft konden we het gat slaan. Gelukkig de voorsprong in de 2e helft vast kunnen houden. Dit smaakt naar meer!”
Eindstand 19-14.

Volgende week speelt zowel Sporting Delta A1, 1 en 2 uit tegen Avanti in Pijnacker.

Foto’s: Fred van der Laan