Deltawarriors klaar voor zaalseizoen

0

DORDRECHT – Wie denkt aan Sporting Delta in combinatie met de zaalperiode denkt meteen aan de Deltawarriors. De supportersvereniging, die de sfeer rondom de wedstrijden van de selectie naar ongekende hoogte brengt, heeft even een dipje gekend. Nu de zaalcompetitie weer gaat beginnen staan de Deltawarriors te trappelen. Ze bruisen van de ideeën en hebben er ontzettend veel zin in.

Ewout Kardienaal vormt samen met Reno Bosman, Wesley Hardenbol en Jordi van den Berg het kloppend hart van de ‘Warriors’.

“Toen Sporting Delta in de hoofdklasse speelde stond ik altijd bij de deur. Met een aantal mannen deden we de toegangscontrole en hielden we de boel in de gaten. Noem het stewards net zoals bij de voetbal. Maar nu Sporting Delta een niveautje lager speelt, heb ik aan Roland gevraagd of hij me nog ergens kon gebruiken. De supportersvereniging kon wel een nieuwe boost gebruiken en zodoende zijn we al een aantal maanden geleden begonnen met de voorbereidingen,” zegt Ewout Kardinaal, die namens de Deltawarriors als woordvoerder optreedt.

Reno Bosman was afgelopen seizoen verzorger bij de selectie en kon dus niet meer bij de Deltawarriors zijn. Hij was als aanjager een belangrijke schakel. “Gelukkig kan ik melden dat Reno terug is. De kinderen kijken tegen hem op. Hij is een echte gangmaker. Neem nou dat dansje na de wedstrijd. Dat is toch kippenvel.”

Didier Cornet, een Deltawarrior van het eerste uur, kan er niet meer bij zijn. “Didier speelt nu in het tweede en heeft daardoor een stapje terug moeten doen. Logisch natuurlijk, maar wel jammer. Gelukkig hebben we in Jordi van den Berg een goede opvolger gevonden,” zegt Ewout, vader van Lucas (D2) en Esmee (F2), trots. “Jordi is dit seizoen overgekomen van KC Dordrecht en is echt een aanwinst voor ons. En met Wesley hebben we een technische man die het licht en geluid regelt en na het wegvallen van Didier ook de financiën beheert.”

De zaalcompetitie begint over een aantal weken. Dat betekent dat de Deltawarriors weer aan de bak kunnen. “Het meeste is wel geregeld. Alleen zoeken we nog een omroeper voor 2 wedstrijden. Dus mocht iemand zich geroepen voelen? Dat zou ons echt helpen.”

‘Delta Thuis gekkenhuis’
De nieuwe trainers Jan Bongers en Arthur Carolus hebben in het verleden ook eens tegen Sporting Delta gespeeld, toen zij coaches waren van KCC. Beide heren waren toen onder de indruk van de entourage in de hal.

Ewout: “Wij hebben in een interview op website van Sporting Delta gelezen dat ze het machtig vonden. Dat gaf ons een goed gevoel, maar dat heeft ons ook gemotiveerd om er een flinke schep bovenop te doen. We zullen tijdens iedere thuiswedstrijd zorgen voor diverse sfeeracties en op die manier hopen we dat onze spelers op vleugels de wedstrijden door komen. We willen onder de naam ‘Delta Thuis Gekkenhuis’ echt weer een beetje naam maken in de korfbalwereld. Daar zijn wij de club voor en daarvoor hebben we ook de supporters binnen onze club,” aldus de 42-jarige Ewout, die in het dagelijks leven autoschade hersteller is.

De indeling van de supportsvakken wordt zelfs aangepast door de Deltawarriors. “Om meer sfeer te krijgen hebben we besloten om met de fanatieke aanhang dit jaar het middelste vak te gaan zitten. Het is natuurlijk apart dat wij in een hoekje van de tribune zaten en het uit-publiek in het midden. Dat gaan we dus omdraaien,” aldus de 42-jarige woordvoerder, die ook wel gekscherend voorzitter genoemd wordt. “De muziek rondom de wedstrijden zullen we iets gaan aanpassen in samenwerking met DJ Stephan. De sfeer moet er meteen inzitten zodat iedereen gelijk kan meezingen,” vervolgt hij. “Ook willen wij de uitwedstrijden weer wat meer gaan aanpakken en proberen met een zo groot mogelijke groep aanwezig te zijn bij een aantal uitwedstrijden. De poule waar ons eerste team in gaat spelen biedt daar genoeg mogelijkheden voor.”

De Deltawarriors hebben zelfs het plan bedacht om met een stoet rood-wit-zwarten vanaf Sporting Delta naar Oranje Wit te gaan lopen. “Noem het een Delta-mars,” zegt Ewout lachend.

Mascotte
Wat goed is, moet blijven. Dat weten de Deltawarroirs maar al te goed. Dus de einddans van alle kinderen na de wedstrijd onder aanvoering van Reno blijft op het programma staan. “De dans wordt iets anders, want de ‘cha cha slide’ kennen we nu wel en is aan vernieuwing toe,” zegt Ewout die ondertussen het nieuwe mascottepak voor de dag haalt.
“Kijk, gaaf he. Speciaal laten maken.”
Hij showt een Ninja Turtle gehuld in Sporting Delta shirt. Een naam heeft de mascotte nog niet. “Daar gaan we nog over verzinnen. Misschien moeten we de leden dat laten bepalen.”

Supporters
Het enthousiasme is overduidelijk aanwezig. De sfeeracties worden geregeld maar alles valt of staat natuurlijk met de opkomst van de supporters. “Als een kind tegen zijn ouders zegt ‘Ik ga niet mee naar die verjaardag, ik ga naar Sporting Delta,’ dan zijn wij geslaagd.
We gaan er elke thuiswedstrijd een gigantisch feest van maken en onze selectie naar grote hoogte schreeuwen. Dus kom allemaal in je overhemd bretels en zwarte broek. En de brigade met de rode jasjes natuurlijk, want dat zijn net zo goed Deltawarriors,” besluit hij met een knipoog.

Ook na de wedstrijd van het eerste blijft de hal geopend voor de jeugd om te chillen of lekker een balletje te schieten. De ouders kunnen dan onder het genot van hapje en drankje de kantine in.

De Deltawarriors van links naar rechts Reno Bosman, Jordi van den Berg, Mascotte Ewout Kardinaal en Wesley Hardenbol.