Sporting Delta start met winst

0

Voor Sporting Delta is het zaalseizoen prettig begonnen. In de eerste thuiswedstrijd werd met 25-21 gewonnen van Achilles. Sporting Delta 2 deelde de punten met PKC/SWKGroep 3; 22-22

In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd had Sporting Delta een goede voorbereiding achter de rug.
In de zaal komt de ploeg een niveau lager uit dan op het veld. In de Overgangsklasse zijn er kansen volgens de trainers Arthur Carolus en Jan Bongers. “We leven van week tot week,” zei Jan Bongers al eerder.
Tegenstander Achilles kwam op bezoek en bracht met trainer Ton van der Laaken een oude bekende mee voor de trainers. De 65-jarige oud-scheidsrechter was tijdens de wedstrijd nadrukkelijk verbaal aanwezig om zijn ploeg op te peppen.

Sporting Delta speelde zeer wisselvallig in de eerste helft. Via 5-2 en 6-5 voorsprong stond het na ruim een kwartier op 7-9 achterstand. Ruststand 13-10.

In de tweede helft kon ‘Delta’ naar 17-13 uitlopen. Waar iedereen dacht dat die marge genoeg was, bleef Achilles toch nog lange tijd in de wedstrijd. Met name door Achilles heer Arien vd Berg. Hij bracht zijn ploeg tot 19-18 waardoor het nog een spannende eindfase tegemoet ging. Aan ‘Delta-zijde’ vielen vooral Tommie Brandt en Melanie van Valen positief op. Tommie was heer en meester onder de korf en kon zo prima Laurens in stelling brengen, die 8 treffers noteerde. Melanie wist vooral op de juiste momenten te scoren toen Delta dat echt nodig had (14-12, 20-18 en 22-20)

Trainer Jan Bongers na afloop: “We zijn blij met de punten maar het was een moeilijkere wedstrijd dan we op voorhand hadden verwacht en gehoopt. Ik vind dat we te weinig in de combinatie zijn gekomen. Te veel directe acties waar we onze kansen uit creëerden. En dan toch nog 25 doelpunten maken en de wedstrijd winnen geeft wel veel vertrouwen richting volgende week.”

Over het publiek was de trainer lovend.

“Het publiek was echt top. Een heerlijk gekkenhuis!”

Scores: Laurens 8x, Tommie 4x, Emiel 4x, Jeroen 4x, Melanie 3x en Senna 2x.

(Foto’s: Fred v/d Laan)