Zaalcompetitie begint voor Sporting Delta 1

0

A.s zaterdag start voor de overige Sporting Delta-teams de competitie. Nadat vorige week de B1 en het tweede al waren begonnen, wacht voor Sporting Delta 1 ook de eerste test. Tegenstander Achilles komt op bezoek.

De trainer van de bezoekers, Ton van der Laaken, was eerder deze maand aandachtig toeschouwer van de wedstrijd Sporting Delta 1 – Minerva 1 tijdens de supportersdag. Gewapend met videocamera heeft hij Delta dus al aan het werk gezien.

Sporting Delta heeft volgens trainer Jan Bongers een goede voorbereiding achter de rug. “We hebben een stap hebben gezet in het ‘nog meer een team worden’ met elkaar en we hebben duidelijkheid gecreëerd in de spelpatronen.”

Over verwachtingen laat Jan zich niet uit. “We leven van week tot week. Na de eerste vier wedstrijden weten we waar we staan en welke koers we gaan varen. We hebben zeker ambities,” aldus Bongers die in de persoon van Andy Bron een teammanager heeft gevonden voor zijn team.

“Tijdens de supportersdag hebben we kunnen ervaren wat de entourage in de Deltahal kan zijn en dat smaakt naar meer. De ploeg staat te poppelen om het eerste Delta Thuis, gekkenhuis mee te maken. Wij zullen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om het publiek te laten genieten. Ik ga er vanuit dat
het andersom ook gebeurd,” besluit Jan Bongers.

Sporting Delta 2 mag het in hun tweede thuiswedstrijd opnemen tegen PKC 3. Vorige week zette het team van Patrick van der Lijke een goede prestatie neer en won het overtuigend de eerste wedstrijd in de zaal. ‘De overwinning smaakt naar meer uiteraard. We hebben lekker getraind en zijn klaar voor PKC 3. We kennen de ploeg uit de veldcompetitie en gaan er alles aan doen om de overwinning binnen te halen,” aldus Patrick, die de zwangere Lisanne Tijhuis als teammanager naast zich krijgt.

Sporting Delta 2 begint om 18.30 uur. Om 20.00 uur volgt Sporting Delta 1.

(Foto’s: Kayleigh Gorter)