Delta 1 wint, 2 verliest

0

Sporting Delta 1 heeft zijn plicht gedaan en won van Futura met 20-28. Het tweede had een lastige middag tegen Nieuwerkerk en verloor met 28-12.

Sporting Delta 1 startte zonder Nicole en Tommie. Hun plaatsen werden ingevuld door Fleur en Bas. De opdracht voor de ploeg was duidelijk. De focus en energie steken in het spelen naar de juiste aanvallende oplossingen.

Via 1-5 voorsprong voor Delta in het eerste kwartier kwam Futura toch nog terug tot 7-8. De machine bij Delta ging draaien want in 3 minuten stond het 7-13. Net voor rust zag Laurens wat sterretjes na een ‘flinke poffert op zijn neus’. Ruststand 10-16.

In de eerste 5 minuten van tweede helft werd er door beide ploegen niet gescoord. Dat was ook meteen de slechtste fase uit de wedstrijd. Helaas moest Mandy 20 minuten voor tijd het veld verlaten. Pascalle nam haar plek in.

Met een tussenstand van 11-17 raakten Bas en Emiel op stoom. Binnen 4 minuten was de stand door beide heren 11-21. Het was duidelijk dat Delta verder niet in de problemen zou komen. De speaker van dienst was nauwelijks verstaanbaar, zodat supporter Brian de Vree zijn kans schoon zag om vanaf de tribune zelf de Delta-scores maar om te roepen. Zo brachten de bezoekers nog aardig wat sfeer in hal. Ook Sacha, Mitchel en Zachary kwamen nog binnen de lijnen.

Trainer Jan Bongers: “Ik vind dat we de opdracht behoorlijk goed uitgevoerd hebben. We hadden wellicht nog iets meer mogen scoren en wat minder mogen doorlaten, maar overal ben ik tevreden. Ik vind ook dat Bas en Fleur het prima gedaan hebben. Gelukkig was er toch nog wel behoorlijk wat Delta publiek wat in ieder geval wat sfeer in de hal gaf.”

De woorden ‘sfeerloze sporthal Zuidhaghe’ in de voorbeschouwing eerder in de week werd hem niet in dank afgenomen door de collega’s van Futura. In het programmablad werd Jan afgeschilderd als ‘Pannekoek’. Het zal Haagse humor zijn….

Doelpunten: Emiel 5x, Laurens 4x, Bas 4x, Senna 4x, Jeroen 4x, Melanie 3x, Fleur, Mandy, Pascalle en Michel allen 1x.

Sporting Delta 2 had een lastige middag in Nieuwerkerk. De ploeg moest door de blessures bij Delta 1 vier spelers afstaan.

Na 9 minuten was de stand 3-2 en kon Delta het nog bijhouden. Helaas werd er de rest van de eerste helft niet meer gescoord door de bezoekers. Ruststand 10-2. In de tweede helft was de achterstand te groot om nog aan te haken.

Coach Patrick van der Lijke: “Dat het een moeilijk pot zou worden, wisten we. Helaas gaf een aantal spelers niet thuis. Zeker met diverse invallers zal de gevestigde orde de touwtjes in handen moeten nemen. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en op naar Avanti. Het positieve aan de wedstrijd was dat de invallers uit de A en Reno het uitstekend hebben gedaan.”

Doelpunten: Reno 3x, Stuart 3x, Pascal, Simone, Leonie, Didier, Glen en Stan allen 1x

(foto’s: Kayleigh Gorter)