Koploper Fiks komt op bezoek

0

Voor de tweede keer dit seizoen speelt Sporting Delta tegen Fiks uit Oegstgeest. In de eerste ontmoeting moest Delta het hoofd buigen en verloor het thuis met 14-18.

Die wedstrijd zal bij menigeen nog scherp op het netvlies staan. Ruben kreeg rood en Fleur raakte geblesseerd na een bewuste aktie van een heer van Fiks. Hiervan ondervindt ze nog nu nog de gevolgen. Tot een excuus is het nooit gekomen. Sporting Delta zal dus tot op het bot gemotiveerd zijn om Fiks nog even een lesje te leren. De bezoekers wonnen vorige week nog maar net van KVS met 18-15. Een wedstrijd met veel frustraties.

KVS meldde over de wedstrijd dat met name de Fiks-heren ‘bij het minste of geringste op de grond lagen te rollen en te tollen om vervolgens daarna verhaal te halen bij de arbitrage’. De coach van Fiks, Rick Nell, zegt over dezelfde wedstrijd dat zijn ploeg ‘vermoeid oogde na de eerste helft veld in de Hoofdklasse en de te zware voorbereiding op de zaalperiode’.

Sporting Delta is dus gewaarschuwd voor het theater van de heren en zal de focus op zichzelf moeten leggen. Gewoon korfballen en doelpunten maken. Simpel zat. In een volle Deltahal kan het kolken, dat is in het voordeel van de Dubbeldammers.

Trainer Jan Bongers weet wat zijn ploeg te doen staat. “Fiks heeft een goede ploeg. We zullen zien wie zaterdag de sterkste is. Een gedreven Sporting Delta kan van iedereen in de poule winnen. We willen er een spektakel van maken. Zoals bijvoorbeeld tegen Swift de 1e helft en dan nu ook de 2e helft!! We zijn er klaar voor en hopen uiteraard op een rood wit zwart gekkenhuis!”

Aanvang: 20.00 uur.

Sporting Delta 2 kan zich opmaken voor een oude bekende, Avanti/Flexcom 2.

Op het veld waren de Pijnackers ook al tegenstander. Het vorige duel won Sporting Delta in een goede wedstrijd met 13-15. Avanti heeft 2 punten uit 4 wedstrijden. Sporting Delta heeft er 3. “We hebben wat recht te zetten na vorige week. Zaterdag spelen we wel met complete ploeg. Avanti is een erg taaie ploeg. We hopen op aardig wat support van de Delta Warriors, dan blijven de punten in Dordt,” aldus coach Patrick van der Lijke.