Selectie treft KVS 1 en 2

0

Dit weekend eindelijk weer eens uitwedstrijd waarbij Sporting Delta 1 en 2 achter elkaar spelen. Dat is dit zaalseizoen nog niet voorgekomen. Zaterdag is Scheveningen de bestemming.

De Supervissen, zoals KVS 1 vaak genoemd wordt, speelden vorige week gelijk tegen Achilles (21-21) en pakte dus een punt. De competieleider had het zo ingedeeld dat de bovenste vier ploegen elkaar vorige week troffen en zo ook de onderste vier.
KVS bezet een 5e plek op de ranglijst en heeft inmiddels 5 punten verzameld, slechts 2 punten minder dan Sporting Delta. Het wordt dus allerminst een makkelijke wedstrijd in Scheveningen.

Trainer Jan Bongers: “Als we nog even terugblikken naar de wedstrijd tegen Oranje Wit, dan kunnen we als ploeg en coaches leven met het resultaat. We zijn echter wel van mening dat het niet zo’n goede wedstrijd was van onze kant. Als we ons zelfde niveau hadden gehaald als het niveau tegen Fiks, dan hadden we zeker gewonnen. Dat is de missie voor de lastige wedstrijd tegen KVS. Met dezelfde energie een hoger korfbalniveau halen. Met die insteek en hopelijk Delta-publiek in de Blinkerd nemen we als selectie 4 punten mee naar Dordt.”

Sporting Delta 2 speelt de returnwedstrijd in Scheveningen. In de Delthal won de ploeg van Patrick van der Lijke eerder dit zaalseizoen met 27-16.
Om mee te blijven doen met de bovenste ploegen dient Delta 2 zaterdag te winnen en de ingeslagen weg te vervolgen.

“Onze dames zullen redelijk wat ruimte krijgen. Wij moeten daar zorgvuldig mee omgaan door de juiste kansen te pakken en niet te gretig te worden. We gaan weer alles op alles zetten om de punten mee terug te nemen naar de Gravensingel,” aldus Patrick.