Twee vrienden met een missie

0

DORDRECHT – In iedere club heb je ze… van die echte vrienden die niet te beroerd zijn om iets te doen. Bij Sporting Delta zijn ze er ook; Jorg Stam en Maikel Versluis. Dit seizoen zijn ze ingestapt bij de A3. Een ploeg wat net buiten de selectie valt, maar zeker potentie heeft.

Met het enthousiasme van de mannen is niets mis. Ze proberen daar waar nodig de ploeg bij de hand te pakken en ze naar de overwinning te loodsen.

Jullie hebben dit seizoen de A3 onder jullie hoede genomen. Hoe bevalt het ? 
“Erg leuk!. We hebben het goed naar ons zin. Vooral de interactie tussen de spelers en ons als trainers spreekt ons zeer aan. Al mogen een aantal spelers zich wat meer gaan laten horen en sommige wel wat minder,” zegt Maikel, sales- en projectmanager van professie bij het Dordtse bedrijf Duranmatic.

De kracht van de combinatie zit ‘m in de mix die goed binnen het korfbalwereldje past. “We lopen niet weg voor een feestje of een lolletje maar aan de andere kant weten we ook echt wat er nodig is om wedstrijden te winnen of in ieder geval het team of het individu te laten groeien,” vult Jorg aan.

Waar kan de ploeg nog stappen maken?
“In de wedstrijden hebben we weinig te klagen maar zelfs daar is er nog veel meer uit te halen. Maar vooral als er rondom de wedstrijden en trainingen én tijdens de trainingen net even wat meer inzet, discipline en concentratie zou zijn dan zou dat heel prettig zijn,” aldus Jorg.

Zowel op het veld als in de zaal staan jullie aan kop. Wat is jullie doelstelling? 
Maikel: “Op het veld zijn we najaarskampioen geworden en nu in de zaal gaan we ook voor het kampioenschap. Al moet de ploeg wel de zojuist genoemde zaken gaan oppakken, anders kan het nog wel eens een lastig verhaal gaan worden gezien de huidige tegenstanders.”

Er werd in de zaal alleen nog van PKC verloren. Wat ging er mis? 
“We waren te veel bezig met randzaken. Zowel wij als trainers, als de ploeg zelf. Gezien de situatie was dat allemaal wel verklaarbaar, maar toch moet je het bij jezelf houden,” zegt Jorg, die in het dagelijks leven werkt bij sponsor AFJ Design en verantwoordelijk is voor de logistiek en montage.
“Ja, en PKC schoot in de beslissende fase gewoon beter,” vult Maikel aan.

Hoe zouden jullie A3 willen omschrijven?
Jorg: “Er zijn veel verschillende persoonlijkheden, maar als het fluitje gaat staat er een team wat er alles aan doet om te winnen.”

Hebben jullie nog ambities op trainersniveau?  
“Nee niet direct. Het is ieder jaar bij ons ook weer een verrassing en ook afhankelijk of werk en privé het toe laat. Dit jaar zijn we bewust laat ingestapt om een team te pakken dat nog geen coach had,” zegt Jorg die net als Maikel in 1993 is begonnen met korfbal. Jorg startte bij De Regenboog en vertrok later naar DKV. Maikel begon bij Quick aan de Vorrinklaan en werd onlangs in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig jubileum.

Jullie praten ook regelmatig met de hoofdtrainers. Vragen jullie wel eens advies over bepaalde zaken die je als trainer tegenkomt?
“Het zijn aardige gasten en zeer gedreven die naar onze mening goed bij de club passen. Nee, we vragen niet om advies… af en toe geven wij hen advies,” zeggen de mannen terwijl ze niet meer bijkomen van de lach.

Hoe zouden jullie de club Sporting Delta in een paar woorden willen omschrijven?
De mannen denken even na….
Jorg: “Vertrouwd en thuiskomen”
Maikel: “Connectie en verbinding.”

Wat kan er verbeterd worden volgens jullie?
“Altijd makkelijk om te zeggen wat er beter moet. Dingen zullen nooit perfect gaan in een vereniging dat is onmogelijk. Je merkt wel dat er een goede vibe heerst binnen de club. Aan verschillende kanten zijn mensen echt bezig iets neer te zetten,” besluit Jorg.

(Foto’s: Fred van der Laan)