Vreugde en verdriet in Scheveningen

0

Wat een overwinning zou moeten worden eindigde in een afgetekende nederlaag.
Sporting Delta 1 was totaal zichzelf niet in Scheveningen. ‘Delta’ 2 pakte twee belangrijke punten.

Waar coach Jan Bongers in de aanloop naar de wedstrijd nog aangaf dat zijn ploeg ‘met dezelfde energie als tegen Oranje Wit een hoger korfbalniveau zou moeten halen’ stelde de ploeg simpelweg teleur.

In de eerste minuten was er nog beleving en leidde Delta meteen met 0-2. KVS zette met twee rake aanvallen ook direct 2-2 op het bord. Daarna ging de KVS-trein rijden. Sporting Delta vergat in te stappen en bleef op het perron achter. In enkele minuten werd het 6-2 voor de thuisploeg. Via 12-7 naar 14-11. Vlak voor rust miste Sporting Delta een strafworp waar het dichterbij kon kruipen tot 2 punten. KVS profiteerde en zette een ruststand neer van 16-11.

In de tweede helft grepen de coaches Bongers en Carolus in door Nicole en Tommy naar de kant te halen. Pascalle en Mitchel kwamen binnen de lijnen. Even later loste Sacha Melanie af.

Helaas mocht het allemaal niet baten.
Sporting Delta kwam niet in het spel voor. In de gehele wedstrijd scoorde KVS maarliefst 18x via een afstandsschot. Uitslag 33-24.

Door dit resultaat daalt Sporting Delta naar een 5e plek op de ranglijst en is het verschil met koploper Fiks ineens drie punten.
Trainer Jan Bongers was zwaar teleurgesteld. “We hebben nooit in de wedstrijd gezeten. Geen passie, geen strijd ondanks de steun van veel Delta-publiek.”

Sporting Delta 2 pakte twee belangrijke punten in Scheveningen. Zes minuten voor tijd leidde Sporting Delta nog met één doelpunt verschil; 18-19. De ploeg van Patrick van der Lijke hield het hoofd koel en zette een 19-22 winst op het wedstrijdformulier.

“In een matige wedstrijd van onze kant zijn wij toch de terechte winnaar. Wij waren duidelijk de betere ploeg, maar hebben dit niet in de score uitgedrukt. Aanvallend hebben we niet altijd de juiste keuzes gemaakt en vooral in de tweede helft was het verdedigend niet het niveau wat we kunnen laten zien. Maar we zijn superblij met de punten,” aldus de coach.