Ook Achilles wint van Sporting Delta

0

Dat Sporting Delta de laatste weken niet in vorm is, werd zaterdagavond nog eens bevestigd in Den Haag. Gastheer Achilles won de wedstrijd met 18-16 (ruststand 7-7). Daar waar Sporting Delta een kwartier voor tijd nog leidde met 12-15.

Je ziet het aankomen. Je leidt de wedstrijd maar weet niet door te pakken. Verkeerde keuzes en schotklok overschrijdingen in beslissende fases. Dat overkwam Sporting Delta. De tegenstander wist er wel raad mee en kwam knap terug. Tel daarbij op een arbitraal duo waar de scheids regelmatig overruled werd door de assistent. Het zijn geen excuses, maar het werkt allemaal niet mee.

Sporting Delta begon de competitie als outsider, maar moeten nu simpelweg ook naar beneden gaan kijken. Tommy en Mandy bleven vanwege blessures aan de kant. Bas en Fleur namen hun plaatsen in.

Coach Jan Bongers “De koppies moeten leeg. We hadden onszelf onder de druk weg moeten spelen. Veel meer via de zijkanten en diepte in het spel dan loop je veel minder in het Achilles-mes en wordt het ipv een vechtwedstrijd een korfbalwedstrijd. Dan hadden de punten voor ons geweest”

Scores: Laurens 4x, Senna 4x, Bas 2x, Jeroen 2x, Nicole 2x en Melanie 2x

Ook Sporting Delta 2 en de A1 wisten helaas de punten niet te pakken. Het tweede verloor met 23-19 van PKC 3. De A1 ging thuis over de knie van Kinderdijk; 22-24.

(Foto’s: Fred van der Laan)