Winst voor Sporting Delta

0

Afgelopen zaterdag kwam hekkensluiter Futura op bezoek. Vooraf een wedstrijd die gewonnen moest worden. De supporters hadden in een goed gevulde Deltahal wel weer eens zin in een overwinning. Ze werden op hun wenken bediend. Via 5-0 en 16-8 werd het 18-11 in de eerste helft. Emiel had in deel 1 een prima aandeel met zes doelpunten.

In deel 2 leek het alsof Delta het wel geloofde en tussenstanden noteerde van 20-11, 23-15 en 26-20. Verdedigend hadden ze het hoofd er niet echt meer bij, want Futura kon gemakkelijk terugkomen en scoorde veelal alleen maar afstandschoten. Verdedigend is er dus nog wat werk.

Een hoofdrol was er voor Zachary. Hij scoorde maarliefst negen doelpunten en werd op Instagram uitgeroepen tot ‘manofthematch’.  Jan Bongers: “Zachary heeft een zeer goede wedstrijd gespeeld, mede dankzij zijn vakgenoten uiteraard.”

Na afloop was de trainer tevreden over zijn gehele ploeg “Goede 1e helft van onze kant. Achttien goals in één helft is ook tegen Futura gewoon echt prima. In de tweede helft hebben we dat helaas niet meer kunnen brengen. We hadden gehoopt dat we in ieder geval in de 30 qua score zouden komen. Dat lukte niet, we waren niet creatief genoeg meer en kregen te veel doelpunten tegen. De punten zijn binnengehaald, dat was zeer belangrijk en dat is gelukt. Nu gaan we ons opmaken voor de laatste vier wedstrijden waarin we in eerste instantie beide koplopers in hun thuishal zullen treffen. We hebben niet verloren van beide ploegen, dus we weten dat er mogelijkheden zijn. We kijken er naar uit om alles uit die wedstrijden te halen. Supporters waren weer zoals vanouds weer fantastisch. Dank daarvoor namens de selectie!” Uitslag 28-25

Doelpunten: Zachary 9x, Emiel 8x, Laurens 4x, Jeroen 3x, Nicole 2x, Fleur en Senna 1x

Sporting Delta 2

Geruime tijd zag het er bij Sporting Delta 2 naar uit dat koploper Nieuwerkerk puntverlies zou gaan lijden in de Deltahal. Een kwartier voor tijd leidde Delta nog met 16-15. Helaas gaf de eindsprint van Nieuwerkerk de doorslag. Eindstand 20-23.

Coach Patrick “Helaas hebben we het goede spel niet kunnen bekronen met twee punten. Ik vond ons het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg. We kunnen met een goed gevoel naar de laatste 2 wedstrijden toewerken.”

(Foto’s: Fred van der Laan)