Alleen winst telde voor Sporting Delta

0

Zaterdag speelde Sporting Delta de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen.

De focus was na de uitwedstrijd tegen Oranje Wit meteen op KVS gericht. De punten moesten in Dordrecht blijven om direct lijfsbehoud af te dwingen.

Eerder op de dag speelde concurrent Achilles gelijk tegen Oranje Wit. Met die wetenschap in het achterhoofd begon Sporting Delta aan de wedstrijd tegen KVS. Waar de supporters dachten dat Sporting Delta echt alles uit de kast zou halen, kwam het bedrogen uit. Het werd een slappe vertoning van het vlaggenschip. Je zou verwachten dat er acht spelers in het veld zouden staan die voor elkaar door het vuur willen gaan…. dat aspect ontbrak echt. Ruststand 8-11. Eindstand 13-19.

Een ‘prettige’ bijkomstigheid is nog wel als Delta zaterdag verliest en ook concurrent Achilles verliest dan zijn we alsnog veilig en speelt Achilles een playdown wedstrijd. Indien Achilles een punt pakt bij titelkandidaat Fiks en Sporting Delta verliest van VEO dan is Sporting Delta veroordeeld tot het spelen van de playdown.

Voor a.s. zaterdag telt maar één ding:

Winnen van VEO! Alstublieft!!

(Foto’s: Fred van der Laan)