Oranje Wit wint van Sporting Delta

0

Zaterdag speelde Sporting Delta 1 de derby tegen Oranje Wit. De koploper uit de Stadspolders staat samen met Fiks bovenaan en heeft kans op promotie.

De vorige ontmoeting in Dubbeldam werd een puntendeling. Sporting Delta is na die wedstrijd het vertrouwen kwijtgeraakt en is gaan kwakkelen.

Vooraf hadden de DeltaWarriors al laten weten lopend vanaf de Delta-kantine richting Oranje Wit te gaan. Een kleine 40 man had gehoor gegeven en zette de mars in. Trainers Jan Bongers en Arthur Carolus ontvingen de stoet bij Oranje Wit. “Prachtig mooi dit” liet Jan Bongers zich ontvallen.

In de hal, die goed gevuld was met twee enthousiaste supportersgroepen, was de spanning voelbaar. De druk lag bij Oranje Wit. Willen ze koploper blijven, dan moest het winnen van Sporting Delta.

Na het voorstellen van de hoofdrolspelers duurde het even voordat de wedstrijd kon beginnen ivm de sfeeractie van de DeltaWarriors. Nicole en Emiel kregen een plekje op de bank toebedeeld. Fleur en Tommy startte in de basis.

Bij Oranje Wit stond aanvoerder Jasper Kleingeld ‘gewoon’ in de basis. Hij is in protest gegaan tegen zijn schorsing van acht wedstrijden. De bond heeft nog geen uitspraak gedaan, dus mocht de boomlange heer gewoon spelen.

Eenmaal begonnen liet Sporting Delta meteen zien waar het voor kwam.
Via 0-2 voorsprong voor Delta antwoordde Oranje Wit direct. Daarna werden scores om en om op het bord gezet. Ruststand 13-12.

In de tweede helft scoorde Zachary meteen 13-13. (De speaker van dienst noemde Zachary steevast ‘Zachary van Valen’.) Jeroen kon 13-14 aantekenen, maar miste een strafworp. In plaats daarvan liep Oranje Wit binnen 5 minuten uit naar 17-13. Bo Oppe had in deel 1 al 6x de korf gevonden en deed dat in deel 2 nog eens dunnetjes over. Met 12 doelpunten achter zijn naam bezorgde hij Laurens een drukke avond.

Oranje Wit liep via 20-16 naar 24-20. Sporting Delta moest accepteren dat de gastheer een maatje te groot was. Uitslag 28-24. Compliment aan het adres van scheidsrechter Komduur. De arbiter wist in hectische situaties de rust te bewaren, ook toen enkele keren de schotklok weigerde.

Inmiddels was ook duidelijk dat KVS had gewonnen van Achilles. En dat was goed nieuws voor Delta.

Trainers Bongers en Carolus stapten met een goed gevoel het veld af ondanks het verlies.
“Dit was pomotie voor de korfbalsport. Oranje Wit is uiteindelijk de terechte winnaar. Maar onze supporters waren beter! Als we volgende twee weken dit niveau halen dan eindigen we op 13 punten,” zei Jan Bongers na afloop.

Na de wedstrijd ontstond er nog een spontaan feestje in de kantine waarbij het niet telde voor welke club je was. Ook dat is korfbal in Dordrecht.

Scores: Laurens 9x, Jeroen 5x, Senna 4x, Zachary 4x, Fleur en Tommy 1x.

Foto’s Fred en Kayleigh

Foto’s van fotograaf Oranje Wit:
https://photos.app.goo.gl/vyyxv234iS5PUcay6