Delta Jungle Kamp: The Day After

0

Wauw, Wauw en nog eens Wauw. Wat zag de zaal er weer FAN-TAS-TISCH uit, wat zag het programma er weer veelbelovend uit en wat zagen de kinderen er weer super leuk uit! Dit lijkt vanaf het moment dat de deur open gaat al een super kamp te worden.

Meteen van start na een korte voorstel ronde. De olifanten, De leeuwen, De zebra’s De apen, De Tijgers en De Giraffen gingen op zoek naar wilden dieren in de wijk tijdens de Dierenjacht. Bij terugkomst wachtte hen een moeilijke opdracht, namelijk de puzzel maken en het aantal dieren tellen. Meteen daarna gestart met het 6 kamp. Onder anderen Apen-voetbal en Matje plof waren onderdeel van deze leuke middag.

Natuurlijk is het kamp en natuurlijk hoort daar een goede stevige maaltijd bij. Oneindig veel friet en oneindig veel snacks verschenen op tafel. Dat was genieten. Maar als je alles gehad denkt te hebben deed het bestuur er nog een schepje bovenop. Het Ijsmanneke reed brutaal ons terrein op en zorgde ervoor dat ieder kind van een heerlijk ijsje voorzien werd. Hiervoor willen we het bestuur graag bedanken!

Verder op de avond een vol programma. Levend bingo, op zoek naar vele materialen om als eerst je bingokaart te vullen, Cluedo, waarbij Fred en Suus op een gruwelijke manier bewusteloos geraakt zijn. De apen Ben & Jerry hadden dit op hun geweten en dankzij de kinderen konden we hen een gepaste straf geven. Vervolgens een bucketlist. Zoek de foto en voer geinige, moeilijke of creatieve opdrachten uit. Tot slot een super spannende escaperoom in het donker voor de E’s waar ieder team door goed samenwerken en overleggen heeft weten te ontsnappen. Na afloop kon er vanuit bed een film worden gekeken op het grote scherm van de vouwwand.

Na een lange nacht met weinig slaap gingen de boxen op volle toeren aan om iedereen te wekken. Na wat dansjes in de ochtengym gingen we ontbijten.

Na het ontbijt een leuk renspelletje. Olifant-Muis-Tijger, het levende steen-papier-schaar spelletje waarbij je enig geluk nodig had en snel moest zijn om te kunnen winnen. Een race-estafette was de afsluiting van het ochtend programma. Als slotspel zijn we geëindigd met levend stratego. Het welbekende tactische spel waarbij de vlag moet worden veroverd.

Na een heel vol weekend was het alweer tijd om de ouders binnen te laten en nog één keer te laten zien hoe leuk het kamp was. Middels het Vliegerlied werden de ouders die in grote hoeveelheden kwamen opdagen voorzien van een dansoptreden.

Na afloop kregen de kids nog een mooi cadeau als aandenken van dit onvergetelijke kamp.

Na een uurtje (of 2) afbreken en opruimen was het ook voor de leiding het welverdiende rustmomentje die we even gezamenlijk hebben gekoesterd.

Wat een leuk kamp was dit, dankzij een super leuke sfeer, hele brave kinderen en een goed stel hulp als leiding. Ook zeker mag de hulp van moeders en vaders op de vrijdagavond en zondag na het kamp niet vergeten worden. Zonder hen was het weekend nog een aantal uurtjes langer geweest voor ons.

Mede dankzij dit goede gevoel na deze terugblik willen wij iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit kamp voor de jongste jeugd heel erg bedanken. Samen hebben wij voor vele positieve reacties gezorgd en hebben we de kinderen een fantastisch weekend bezorgd.

Trots op Delta, met activiteiten zo groot
Laat de kinderen stralen in het zwart, wit en rood.

De kampcommissie