Sporting Delta verliest van DSC

0

Sporting Delta heeft haar goede serie geen vervolg kunnen geven. Bij koploper DSC verloor het met 18-13.

Sporting Delta heeft ondanks het verlies wel een goede wedstrijd afgeleverd. Winst zat er niet in, maar iets dichterbij finishen wel.

Delta kwam weer fris voor de dag net als de laatste twee thuiswedstrijden. Met leiders Ruben Datema en Mitchel Jacob heeft het mannen in huis met inzet en passie. Waar Ruben vooral een coachende rol oppakte, zette Mitchel de toon door inzet en energie in de ploeg te brengen.

Mitchel had met 5 treffers een belangrijk aandeel in de score en werd door de Delta-supporters uitgeroepen tot ‘man off the match’.

“Dat is leuk, maar we hebben geen punten en daar baal ik van!” was zijn commentaar na afloop.

Een opvallende rol was er voor Senna. Waar zij normaal gesproken goed is voor minimaal 4 á 5 doelpunten, was de speelster in Eindhoven totaal onzichtbaar. Waar een wissel op de loer lag, lieten de keuzeheren haar staan om de beste dame aan DSC-kant te verdedigen.

Een cruciaal moment voor Delta was het afkeuren van een doelpunt bij een stand van 5-4. Sporting Delta scoorde middels Jeroen de gelijkmaker, maar scheidsrechter Van der Meulen had een overtreding van Mitchel gezien onder de korf. DSC antwoordde meteen en bracht de stand op 6-4.

De lange mannen van DSC domineerden in de luchtduels en de rappe dames werden in stelling gebracht.

Steeds toen Delta dichterbij kwam, wist DSC net even gas te geven om de voorsprong te behouden. Ruststand 9-7.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Een gretig Sporting Delta dat het DSC op alle vlakken moeilijk wilde maken. De Eindhovenaren hadden overal een antwoord op door wat scherper af te ronden of een slimme vrije bal te forceren. Tot 13-12 kon Delta meekomen, maar het laatste kwartier liep de ploeg van ex-Oranje Wit coach Wouter Blok weg tot 18-13.

Jan Bongers: “Ondanks het verlies hebben we toch een goed gevoel. 75% van de wedstrijd kan je meekomen en doe je niet echt onder voor DSC. Het geeft aan dat we goed bezig bezig zijn. We gaan ons op eigen kracht echt handhaven in deze poule.”

Concurrenten SDO en Tweemaal Zes speelden gelijk; 17-17.

Doelpunten: Mitchell 5x, Zachary 3x, Jeroen 2x, Melanie 2x, Senna 1x.

(Foto’s: Fred van der Laan)