Sporting Delta wint van Rohda

0

Sporting Delta heeft de eerste thuiswedstrijd na de zaal winnend afgesloten. Het pakte belangrijke punten door te winnen van Rohda; 19-10.

De supporters kregen een prima wedstrijd te zien van een fris ogend Sporting Delta. Er was strijd, inzet, vechtlust en passie aanwezig. Dè ingrediënten die de coaches Bongers en Carolus graag willen zien.

Met een ruststand van 9-6 proefde het publiek dat deze middag de punten wel eens gehaald konden gaan worden. Rohda kwam niet best uit de kleedkamer, Delta daarentegen wel.
Rohda scoorde weliswaar meteen 9-7, maar via Senna (2×), Melanie en Ruben was het gat naar 13-7 zo geslagen. Rohda scoorde 15 minuten niet, zelfs niet vanaf de stip. Rohda-coach Taco Poelstra moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg maarliefst 5 (!!) strafworpen miste.

Delta denderde door en wist een zeer verdiende overwinning binnen te halen onder aanvoering van Laurens en Ruben.

Hopelijk tankt de ploeg zelfvertrouwen uit deze wedstrijd. Want als Delta zo blijft spelen dan komen er nog ongetwijfeld nog meer punten.

Coach Jan Bongers was na afloop zeer tevreden over het getoonde spel en sprak van een eclatante overwinning. “Zo zien we de ploeg graag. Sinds lange tijd zijn we tevreden na de wedstrijd en gaan we met een goed gevoel naar volgende week, want dan is het weer belangrijk!”

Scores: Laurens 5x, Ruben 4x, Melanie 3x, Senna 3x, Zachary 3x, Mitchel 1x.

(Foto’s: Fred van der Laan)