Avanti kwam op bezoek

0

De laatste competitieronde zit erop. Sporting Delta kreeg zaterdag 3 teams van Avanti op bezoek; Avanti A1, 1 en 2. De selectieteams gingen met winst terug naar Pijnacker.

Voor Sporting Delta A1 was het een belangrijke wedstrijd. Winst betekende dat promotie naar de Hoofdklasse een feit was. Coaches Michael en Steven hadden hun ploeg klaargestoomd voor de ‘clash’.

Een eerdere ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een duidelijke overwinning voor Sporting Delta. Destijds haalde trainer Michael zijn ploeg middels een time out eerder naar de kant om hen te feliciteren met de overwinning. Dit tafereel herhaalde zich nu niet. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Delta nam direct een voorsprong en Avanti moest in de achtervolging.
Eén dame van Avanti zal niet lekker geslapen hebben, want zij kreeg met Sacha te maken die haar alle hoeken liet zien en met scherp schoot. Iets wat ook de coaches van Avanti was opgevallen. “Ik denk dat ze 10 keer heeft geschoten en 6x raak” aldus Henk-Jan op de Avanti website.

Met een ruststand van 9-6 kwam Delta voor het eerst 3 doelpunten los.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Delta nam het initiatief en Avanti probeerde aan te haken.

Met een 16-14 eindstand kon de champagne open. Sporting Delta A1 was kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse. Een prachtige prestatie van het team en coaches.
“We speelden niet eens goed, maar alleen het resultaat telde vandaag. Wij hebben als team het kampioenschap binnengehaald. Daar ben ik erg blij om,” zei Michael Dissel na afloop.

Bij de A1 werd afscheid genomen van Glen Vink, hij keert terug naar zijn oude vereniging Movado. ” Ik moet daar echt wel aan de bak om een plekje te veroveren,” zei hij na afloop.
Veel succes Glen!

Sporting Delta 1 had wat recht te zetten na een eerdere ontmoeting. Iets wat niet lukte. Delta leidde 75% van de wedstrijd. Toch ging het mis.

Jan Bongers na afloop:
“Goede aanvallen met uitstekend verdedigen. De plannen werden goed uitgevoerd. Toch staan we weer met lege handen. Dat doet wat met een coach.

“Ik ben trots dat we ons kunnen meten met gerenommeerde tegenstanders in de Hoofdklasse, anderzijds balen we dat het niet tot meer punten heeft geleid. Toch kijk ik terug op een mooi maar moeizaam jaar, wat niet gek is na het vertrek van veel bepalende spelers uit Sporting Delta 1. Deze groep heeft absoluut potentie en voor volgend seizoen spreek ik de ambitie uit dat we ons groeiproces gaan doorzetten, wat moet leiden tot een stabiele veld-hoofdklasser en in de zaal om de bovenste plekken meestrijden.
Ik kijk er eerlijk gezegd al best wel weer naar uit. Nu even wat weken geen korfbal, maar in augustus gaan we weer knallen. Ik wil bij deze ook de Delta Warriors en de andere supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, waar we ook speelden. Er waren altijd supporters mee en in de zaal tijdens de thuiswedstrijden was het heel mooi, DELTA THUIS, GEKKENHUIS!
Supporters bedankt! ”

De selectie nam afscheid van enkele spelers. Tommy Brand gaat terug naar Deetos, Mandy stopt, evenals Esmee en Simone. Sporting Delta dankt jullie hartelijk voor jullie inzet en wenst jullie veel succes!

(Foto’s: Fred van der Laan)