Sporting Delta A1, A2 kampioen?? A3 is het al!

0

Zaterdag kunnen drie juniorenteams kampioen worden. Niet eerder konden zowel A1, A2 als A3 kampioen worden. In het gunstigste geval konden A2 en A3 donderdagavond het kampioenschap zelfs al binnenhalen. (Update: A3 pakte de triple zonder zelf te spelen.)

Sporting  Delta A1 heeft de zwaarste taak door in een rechtstreeks thuisduel tegen nummer 2, Avanti A1, de kroon op het werk te zetten. Het zijn immers de twee beste ploegen uit de Overgangsklasse.

Het belooft een spannend en beladen duel te worden, zeker gezien de supportersoproep op de Avanti-website.

Hoe liggen de kansen zaterdag?
Trainer Michael Dissel: “Wij baalden aanvankelijk van het punt dat we verloren tegen Top Arnemuiden thuis. Nu het verschil met Avanti een punt blijkt, maakt dat niet meer uit. Je krijgt twee ploegen die spelen om te winnen. Dat kan in zo’n wedstrijd veel teweeg brengen. Wie wint is kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse. Wij denken dat de spelers de wedstrijd al een aantal keer gespeeld zullen hebben in hun hoofd. Aan de voor-bereiding, de wil om te winnen en de inzet zal het niet liggen. Wij denken dat onze ploeg juichend uit de strijd komt. Maar dat zullen de trainers van Avanti andersom ook zeggen over hun ploeg”

Sporting Delta A2 moest donderdagavond eerst een lastige uitwedstrijd spelen tegen Merwede. Delta speelde met 7-7 gelijk.

Zaterdag moet er dus minimaal gelijk gespeeld worden om kampioen te worden. Bij verlies kan Merwede gelijk komen en alsnog Delta van de troon stoten.

Trainster Eva Brouwers:  “Wat we tot nu toe bereikt hebben en waar we nu staan hebben we als team voor elkaar gekregen. Als wij spelen zoals wij dat willen en ons niveau behalen, kunnen wij van alle tegenstanders winnen.”

“Ons doel was om van het team één geheel te smeden en elke speler te motiveren om zijn/haar sterke punten naar boven te halen, te blijven nadenken en vooral positief te blijven,” vervolgt ze. “We hebben afgelopen jaar laten zien dat we van iedereen kunnen winnen tot nu toe behalve van Merwede.”

Sporting Delta A3
Concurrent Thor, in de poule bij Sporting Delta A3, moest eerst donderdagavond nog spelen tegen Korbatjo. Wat Delta hoopte, gebeurde ook. Thor verloor en is Sporting Delta A3 al kampioen zonder zelf te spelen.

“We hadden de ploeg voorbereid op een lastige wedstrijd, maar we zijn nu al kampioen. Toch willen we zaterdag laten zien dat we de ware kampioen zijn natuurlijk. Onze missie was de triple en die hebben we!!” aldus Maikel en Jorg.

Kortom.. als alles op zijn plek valt beleven we zaterdag bij Sporting Delta een historische middag. Succes voor alle ploegen!