Competitie; Avanti thuis

0

Zaterdag is het dan zover; de competitiestart van seizoen 2019/2020.

Na een reeks oefenwedstrijden moet blijken of de selectie klaar is voor de ontmoeting met de bezoekers uit Pijnacker, die zaterdag extra meters moeten maken omdat Sporting Delta vanwege de Wielerronde van Dordrecht lastig bereikbaar is.

Sporting Delta komt uit in de Hoofdklasse. De poule is pittig en heeft Groen Geel en Dalto als kanshebbers voor de titel. Ook het lastige Fiks is weer van de partij. DSC, Swift en SKF complementeren de poule.

Sporting Delta zal alles uit de kast moeten halen om ‘lekker’ mee te doen.
Te beginnen met aanstaande zaterdag;
Avanti 1 en 2 komen op bezoek. De bezoekers waren in de laatste wedstrijd van vorig seizoen ook al te gast aan de Gravensingel.

Trainer Jan Bongers voelt veel energie en ambitie bij de staf en spelers. “Ik denk dat we er als selectie goed opstaan. Er is concurrentie bij zowel de mannen als vrouwen en dat is een heel positief aspect.”

De trainers gaan per week bekijken wie ze gaan inzetten, wat niet automatisch betekent indien een speler nu niet in Delta 1 speelt, hij/zij volgende week ook niet in Delta 1 speelt.

Vanuit de A-junioren zijn Pascalle en Sacha overgekomen. Twee meiden die je er als trainer graag bij wilt hebben. Fel, inzicht en doeltreffend. Zinzi Slort kwam over vanuit Die Haghe. Zij zal zich willen bewijzen en aan de trainers per week willen laten zien dat ze niet voor niks drie keer per week uit Den Haag komt rijden.

“Qua voorbereiding kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat het aan onze verwachtingen heeft voldaan,” vervolgt Jan.

“Avanti zijn we in de laatste competitiewedstrijd op het veld tegengekomen waarin we 45 minuten van de wedstrijd hebben voorgestaan en in het laatste kwartier helaas alsnog de voorsprong uit handen gaven. Ik kijk uit naar zaterdag om ten aanzien van die wedstrijd aan te tonen dat we een stap als selectie hebben gezet en dus de punten in huis houden.”

Op de vraag wat de trainer verwacht van dit seizoen hoopt hij met de selectie stappen te zetten in tactisch en technisch opzicht. “Dat zou mijns inziens moeten resulteren in handhaving hoofdklasse op het veld en in de zaal om de hoogste plek meestrijden.”

Sporting Delta 2 – Avanti 2 begint om 14.30 uur.  Sporting Delta 1 – Avanti 1 start om 16.00 uur.