Heerlijke winst voor Sporting Delta A1

0

Een mooi resultaat voor Sporting Delta A1 afgelopen zaterdag. Bezoeker Dalto ging zonder punten terug naar Driebergen; 16-14.

Voorafgaand had trainer Michael Dissel al een goed gevoel. ‘Ze weten wat ze moeten doen,’ was zijn opmerking na de bespreking. Met het vetrouwde recept in de hand (1 sportwater en 1 sportlife) liep de trainer richting dugout om daar na een uur winnend weer uit te komen.
“Heerlijk wedstrijdje en een heerlijk gevoel”

Met een tussenstand van 4-1 en 6-3 in het voordeel van Sporting Delta kon Dalto toch dichterbij kruipen. Ruststand 7-6.

“Dalto duwde ons richting de zijlijnen. We kwamen er moeilijk in. Anders dan het scoreverloop deed vermoeden,” analyseerde assistent-coach Steven van Raffe

Na rust kwam Dalto weer wat makkelijker in het spel. Het tempo in de aanvallen werd opgeschroefd, maar kansen konden te weinig worden omgezet in goals.

Sporting Delta kreeg het spel op haar beurt kleiner georganiseerd en zat lekkerder in de wedstrijd. Er werd echter nooit echt een groot gat geslagen.

Het publiek hield een kwartier voor tijd even de adem in toen Owen Kloeg na een duel met zijn heer tegen de vlakte ging. Hij was KO en werd uit voorzorg in de stabiele zijligging geplaatst. Verder spelen was geen optie en viel het achteraf gelukkig mee. “Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik vermoed dat onze hoofden elkaar raakten,” zei hij kort na afloop.

Sporting Delta moest verder en via twee prima goals uit handen van Jennifer Koster ging het de spannende eindfase in.

Sporting Delta wist weer de eerste voorsprong te pakken via Stuart Monster, die als aanvoerder zijn vak aan de hand nam naar lange gerichte aanvallen en zelf de trekker wist over te halen; 15-13. Dalto sloeg vrijwel direct terug; 15-14.

Het was Stijn Detmar die, op het zakken van Dalto, koos af te ronden en definitief de wedstrijd in het slot gooide: 16-14.

De scheidsrechter was in deze fase de gebeten hond voor Dalto. De trainer van Dalto was woest en koos ervoor om – enkele seconden voor het einde – met zijn ploeg het veld te verlaten.

“We putten zelfvertrouwen uit dit resultaat, maar met een doelstelling om te handhaven in de hoofdklasse moeten we zorgen dat we er juist tegen andere ploegen staan,” concludeerde Steven van Raffe na afloop.