Sporting Delta komt te laat op gang

0

De tweede thuiswedstrijd van het seizoen bracht niet het gewenste resultaat. Dalto Klaverblad Verzekeringen won aan de Gravensingel met 14-18.

Sporting Delta speelde een goede tweede helft en een matige eerste helft. Het eerste echte velddoelpunt werd pas in de 21e minuut gemaakt door Mitchel.
Ruststand: 6-11.

In de tweede helft kwam een beter Sporting Delta uit de kleedkamer. Dalto wist in de beginfase van de tweede helft 10 minuten niet te scoren, helaas wist Sporting Delta daar niet van te profiteren. Alleen Laurens en Zinzi wisten in die fase de mand te vinden.

Het publiek verwachtte op dat moment één of meerdere wissels. De trainers deden dat pas in de 49e minuut en brachten Pascal Meerkerk tussen de lijnen. Hij mocht telkens aanvallen en gaf zijn visitekaartje af door 3 doelpunten op zijn naam te zetten.
“Ik had een taak meegekregen en die heb ik gewoon uitgevoerd,” was zijn commentaar na afloop.

Tien minuten voor het einde werd het verschil 2 punten; 12-14. Dalto bleef scherp in de afronding en kon op de beslissende momenten uitlopen naar een eindstand van 14-18.

Trainer Jan Bongers: “Tegen de verwachtingen in waar Dalto een makkelijke middag dacht te hebben, was de weerstand van Delta hoger dan verwacht. Met name de 2e helft zal Delta 1 veel vertrouwen geven richting de komende weken. Gevarieerder aanvalsspel dan de 1e helft en een zeer sterke invalbeurt van Pascal bracht Delta dicht bij Dalto (2 punten) maar bleek niet genoeg te zijn. Op naar de punten de komende weken”

Doelpunten: Jeroen 4x, Pascal 3x, Laurens 3x, Mitchel, Zinzi, Sacha en Senna allen 1x