Sporting Delta start met verlies

0

De ouverture in de hoofdklasse bracht niet de gewenste uitslag. De hoofdmacht verloor thuis van Avanti met 14-17.

Een te slappe start, te weinig winnende duels onder de korf en te weinig doelpunten. Dat was het resultaat van afgelopen zaterdag.

Na 20 minuten spelen grepen de coaches al in door Zachary naar de kant te halen en Laurens in te brengen. “Als opdrachten niet worden uitgevoerd, dan grijpen we in,” was het antwoord van Arthur Carolus desgevraagd.

Het spel werd daardoor wat rustiger en kwam er wat meer structuur in de ploeg.

Sacha Verboon luisterde haar eerste optreden in het basisachtal op met 2 treffers. Ze vormde samen met nieuwkomer Zinzi een damesduo waar het soms zoeken was naar elkaar en naar de andere vakgenoten.

“Normaal was ik bij Die Haghe de schutter en kwam de eindpass bij mij terecht. Nu was het wat onwennig,” zei debutant Zinzi na afloop.

Trainers Jan Bongers baalde zichtbaar. “Ontzettend jammer dat wij niet hebben waar kunnen maken wat ik van tevoren had verwacht. We verloren te veel duels in de rebound en hadden tijdens aanvallen net niet de macht om langszij te komen en de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Doelpunten:
Jeroen Tijhuis (5x), Sacha Verboon (2x) Ruben Datema (2x), Laurens Tijhuis 2x, Senna Roggeveen, Mitchel Jacob en Pascal Meerkerk 1x