Delta verliest cruciaal duel

0

De laatste wedstrijd in de buitenlucht heeft Sporting Delta helaas niet winnend kunnen afsluiten. Avanti zegevierde met 22-19.

Het was zaterdag een cruciaal duel voor Sporting Delta in Pijnacker. Bij winst deed de ploeg van duo Bongers/Carolus nog mee in de hoofdklasse B en zou het Avanti op één punt naderen. Nu wordt de afstand alleen maar groter en zal het na de zaal heel moeilijk worden om nog punten te pakken. Zo reëel moeten we zijn.

Sporting Delta nam snel de leiding in de wedstrijd via 2-4 en 3-5 voorsprong. Avanti kon langszij komen en boog de stand om naar 9-7 en 12-9 ruststand.

Om meer snelheid in het vak te krijgen werd Ruben Datema al 20 minuten gewisseld voor Zachary.

In de tweede helft was het gat van 14-11 naar 17-11 cruciaal. Delta geloofde er niet meer in en dat was te zien.

Pas bij 19-12 kwam er (te laat) iets los in de ploeg. Via 19-15, 21-16 kon Sporting Delta in de slotfase de stand nog enigszins bijschaven. 21-19.

Avanti beschikte over scorende dames en dat is wel lekker. Van de eerste 9 doelpunten waren er 5 voor de Avanti-dames. Daar zette Sporting Delta in de gehele eerste helft één dame doelpunt tegenover van Zinzi.
De Delta dames scoorden in totaal 4x (Zinzi 2 en Senna 2). Daar lag ook meteen het probleem van Delta deze middag.

“De dames van Avanti hadden meer kansen om te herhalen, dat was bij ons veel schaarser,” was de reactie van Melanie van Valen na afloop.

“Ik denk dat in deze wedstrijd niet het probleem aan de dameskant lag, maar meer het collectief. Als team creeërden wij te weinig kansen en was de afronding extra belangrijk. Wat betreft de 4 dames goals; dit waren 4 velddoelpunten. Als dames hebben wij ook een aandeel bij vrije ballen en strafworpen die afgerond zijn,” aldus Melanie.

Terugkijkend vertelt ze “We begonnen de wedstrijd fel en met veel energie. Helaas hadden wij te weinig een oplossing tegen het verdedigen van Avanti, waardoor we er aanvallend niet goed in kwamen. Op het einde zijn we nog goed teruggekomen, maar dat was niet voldoende. Het veldseizoen hebben we niet afgesloten zoals we hoopten, maar we gaan met veel zin, energie, uitdaging en hopelijk volle tribunes op naar het zaalseizoen.”

Doelpunten Jeroen 9x, Laurens 4x, Mitchel, Senna en Zinzi allen 2x.

Sporting Delta 2 won bij Avanti 2 met 14-15 en staat daarmee op een 2e plek op de ranglijst. Dat geeft een heerlijk gevoel richting de zaalcompetitie.