Sporting Delta pakt eerste punten

0

Eindelijk! De eerste punten zijn binnen.
In de wedstrijd tegen SKF in de kelder van de hoofdklasse B kwam Sporting Delta als winnaar uit de bus; 16-17. Hiermee draagt de ploeg de rode lantaarn over aan SKF.

Tijdens de wedstrijd ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Via 0-2, 2-2, 5-6, 6-6 werd de ruststand van 8-8 bereikt.

Ook in het tweede deel was het een gelijkopgaande strijd, alleen wist ‘Delta’ op de beslissende momenten een gaatje te slaan. Jeroen kon de wedstrijd in de eindfase op slot gooien, maar hij miste een strafworp waarin SKF nog in een overwinning kon blijven geloven.

Toen scheidsrechter Rikken voor het eindsignaal blies was de ontlading enorm in het Delta-kamp.

Iedereen wist het belang van de wedstrijd gaf Laurens Tijhuis na afloop aan. “We waren goed voorbereid op de aanpak van SKF en hoe wij onbevangen wilden spelen. Dat ging zeker niet altijd goed, en maakten wij het onszelf onnodig heel lastig. Maar ik speel toch liever een slechte wedstrijd voor 2 punten dan een goeie zonder punten. Zo’n puntenweekend moet vertrouwen geven en is goed voor het moraal in de groep.”

Dat deze overwinning een enorme opsteker voor de groep betekent gaf ook broer Jeroen Tijhuis aan. “Dit voelt echt geweldig! Dit was echt even wat we nodig hadden. We hebben vorige week laten zien dat we erg leuk kunnen korfballen, we hebben tegen SKF laten zien dat we kunnen winnen. In de zaal gaan we laten zien dat we dat kunnen combineren.”

Trainer Jan Bongers: ” Door het achterverdedigen en het tempo uit de wedstrijd te halen bleef SKF tot de laatste seconde in de wedstrijd. Wij hadden de wedstrijd al veel eerder moeten en kunnen beslissen. Desalniettemin zijn we blij met de punten en op naar Pijnacker.”

Doelpunten: Laurens 4x, Jeroen 4x, Senna 3x, Melanie, Mitchel en Pascal allen 2x

Ook Sporting Delta 2 speelde bij SKF en ging er met de punten vandoor. Uitslag 17-19. Hiermee klimt de ploeg naar een uitstekende tweede plaats op de ranglijst en gaat het Groen Geel voorbij. Die ploeg verloor dit weekend van Fiks 2.