Sporting Delta verliest in eerste kwartier

0

Helaas blijft de teller nog op nul punten staan. Ook DSC zegevierde in Dordrecht; 14-19. Sporting Delta 2, A1 en A2 hadden ook het nakijken.

Op papier moest het kunnen. DSC had nog maar 1 punt. Dus zouden er kansen moeten zijn om een goed resultaat neer te zetten.

Sporting Delta begon uiterst slap aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Opering liep Delta achter de feiten aan.

Binnen een kwartier stond de teller op 0-9. Na een vroege time out en wisseling in de vakken krabbelde Delta iets op. Via Mitchel en 2 keer Laurens werd het 3-9. Enigszins draaglijker, maar nog niet goed. Ruststand 4-10.

In de kleedkamer zullen de trainers harde noten hebben gekraakt, want er kwam een ander Sporting Delta voor de dag.

Via 8-11 en 9-12 kwam Delta beter in de wedstrijd. Een discutabel moment was er bij stand 9-12. Grensrechter Van Putten en arbiter Opering zaten niet op 1 lijn, waardoor er commotie ontstond bij de trainers van Sporting Delta. Op een doorbraak van DSC (waar een doelpunt uitkwam) vlagde de grensrechter, en riep duidelijk hoorbaar “geen doelpunt”, maar zijn collega zag geen aanleiding om het doelpunt van DSC te annuleren.

Delta zat op dat moment in een flow en zag DSC uitlopen naar 9-13. Gelukkig volgde 10-13 snel, maar Joan Vos tekende voor 10-14. Dichterbij kwam Delta niet.

Een compliment voor de goede tweede helft is op zijn plaatst, maar dat heeft veel kracht en inzet gekost. Het eerste kwartier was rampzalig en die achterstand kom je gewoonweg niet meer te boven.

Trainer Jan Bongers: “Alle tactische bespiegelingen konden na een kwartier de kast in; 0-9. Vanaf dat moment hebben we de ploeg geprobeerd te overtuigen om punt voor punt zich terug te knokken in de wedstrijd. Daar zijn we in geslaagd, maar dat is gewoonweg te weinig om te overleven in deze hoofdklasse B. We zullen komende weken vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatste moeten knokken om wedstrijden te winnen. Ik heb daar echt wel vertrouwen dat er in de komende 3 wedstrijden punten gepakt gaan worden.”

Volgende week komt Groen Geel op bezoek en volgen er nog 2 uitwedstrijden tegen SKF en Avanti.

Doelpunten: Laurens 5x, Mitchel 3x, Jeroen 2x, Sacha, Melanie en Senna 1x.

Sporting Delta 2 had een moeilijke middag. De dames van DSC waren een maatje te groot en hadden 85% van de scores op hun naam gezet.

Via 7-8 ruststand had Delta het heel zwaar in de tweede helft. Ruim 22 minuten werd er niet gescoord en kwam het tot een productie van slechts 2 doelpunten in één helft. En dat is echt ondermaats. Een derde plek op de ranglijst is echter een prima positie.

Sporting Delta A1 en KCC A1 hielden elkaar lang in evenwicht. Helaas was ’the vibe’ die ploeg van Michael en Steven tegen Dalto liet zien minder zichtbaar en pakte Stijn onnodig geel.  In de eindfase liep KCC weg naar 3 doelpunten verschil. 15-18.

Sporting Delta A2 mocht het opnemen tegen stadsgenoot DeetosSnel A1. Dat affiche was nog niet eerder uitgeprint. Deetos is vrijwillig lager gaan spelen en wil snel terugkeren naar de Hoofdklasse. Of ze in die missie slagen, valt  nog maar te bezien.

In ieder geval had Sporting Delta  A2 moeite met deze ploeg. Het scorend vermogen van Delta was wederom het probleem. De ploeg zal echt meer moeten gaan scoren. Het zit er echt in, maar wanneer komt het eruit? Eindstand 9-13.