Sporting Delta met lege handen na goede wedstrijd

0

De laatste (veld)thuiswedstrijd van 2019 werd helaas verloren. Maar het vertoonde spel bracht hoop voor de komende twee uitwedstrijden. Groen Geel won met 24-31.

Sporting Delta kwam fris voor de dag. Met een voorsprong van 4-0 was dit een totaal ander Sporting Delta dan een week geleden tegen DSC. Toen stond het binnen ‘no time’ met 0-9 achter.

De combinaties liepen goed, baltempo was hoog en afwerking was zoals het moet zijn. De vrije ballen troffen eindelijk doel. De ploeg was fel en gretig.

In de eerste helft domineerde Sporting Delta. Enkele seconden voor rust kon Groen Geel langszij komen 12-13.

In het tweede bedrijf kwam Delta nog op 16-14 voorsprong, maar schakelde Groen Geel naar een hogere versnelling en haalde een hoger schotpercentage. Via 17-17 , 17-20, en 20-24 liepen de bezoekers uit.

Uiteindelijk bleef Sporting Delta met lege handen achter, maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het had een prima wedstrijd afgeleverd tegen de nr 2 uit de poule.

Waarom lukt het tegen een betere ploeg wel en tegen een mindere niet? Daar had Ruben Datema ook geen verklaring voor. “Je ziet dat we het kunnen, alleen is het nu zaak om dit spel ook tegen de andere ploegen te laten zien.”

Coach Jan Bongers had afgelopen week de tactische benadering en de vakken wat aangepast. “We hebben puur naar onszelf gekeken wat onze kracht is en de ploeg daarop aangestuurd. Dat heeft blijkbaar goed gedaan; want ik vond het de beste wedstrijd tot nu toe. Nu moeten we deze lijn doortrekken, dan komen de punten vanzelf.”

Doelpunten: Mitchel 5x, Jeroen en Senna 4x, Laurens 3x, Zinzi, Sacha en Pascal 2x, Nicole en Ruben 1x.

Sporting Delta 2 leverde een heerlijke wedstrijd af en won van Groen Geel 2 met 24-20. Hard werken werd beloond. Mooie combinaties met goed verzorgd korfbalspel werd de toeschouwers voorgeschoteld.

De ploeg van trainers Patrick en Frank staat nog op een mooie derde plek.