Valse start Sporting Delta

0

De eerste zaalcompetitiewedstrijd is voor Sporting Delta teleurstellend verlopen. In Leiden moesten de Dordtenaren het hoofd buigen voor Pernix; 30-23.

Sporting Delta liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Slechts 2 keer kwam het op voorsprong en dat terwijl coach Bongers eerder aangaf dat de ploeg er echt klaar voor was en men snakte naar de start van de competitie.

Bij de stand 8-6 moesten beide ploegen hun geduld bewaren vanwege het uitvallen van het scorebord. Dat oponthoud duurde ruim 10 minuten.

Bij 12-11 liep Pernix uit naar 18-11 en 27-18. Dat verschil kon Delta niet meer goedmaken. Pernix kwam nooit echt in gevaar.

“Arthur en ik hebben er alles aan gedaan om de ploeg scherp te krijgen en voor te bereiden op deze wedstrijd. Maar het enige wat we niet kunnen managen zijn die koppies als het eerste fluitsignaal klinkt. Dit was uitermate teleurstellend, met name verdedigend zijn we door het ijs gezakt”, zei Jan Bongers na afloop.

Sporting Delta 2 nam één punt mee uit Leiden; 25-25.
“In het begin hadden we het zwaar en keken tegen 10-5 achterstand aan. Toen herstelden we, maar mogen blij zijn met 1 punt,” aldus speler Didier Cornet.