Zaalseizoen begint nu echt

0

Lang is er naar uitgekeken, maar dit weekend start het zaalseizoen dan echt. De selectie reist af naar Leiden om het op te nemen tegen Pernix. ‘Meteen een lastige tegenstander’, zegt coach Jan Bongers.

‘Ik heb ze aan het werk gezien in de voorbereiding.’ Waarmee Jan wil zeggen dat zijn huiswerk op orde is.

Sporting Delta speelt in de zaal een niveau lager dan op het veld. Bekende tegenstanders als Oranje Wit en SDO zijn in dezelfde poule ingedeeld.

Pernix verloor in de veldcompetitie slechts 2 punten en staat fier bovenaan in de Overgangsklasse.

De trainers Bongers en Carolus hebben hun team op 2 plaatsen gewijzigd. Nicole is terug in het eerste ten koste van Sacha, die op eigen verzoek in het tweede is gaan spelen. Pascal is verkozen boven Ruben. “Pascal moet vooral doelpunten maken, daarvoor staat hij erin,’ zegt Jan.

“We willen het resultaat van vorig zaalseizoen rechtzetten. Ik voel dat we er klaar voor zijn. De verwachtingen zijn hoog, maar we gaan tot wedstrijd 7 van week tot week leven en dan kijken waar we staan. Dat we ambities hebben moge duidelijk zijn. Aanvallend hebben we behoorlijke stappen gezet gezien onze doelpuntenproductie tijdens de oefencampagne.”

Ook Sporting Delta 2 reist af naar Pernix 2. Op de website van de club valt te lezen dat de trainer van Pernix 2 besloten heeft er een punt achter te zetten. Dat kan voordelig zijn voor Sporting Delta zijn of juist binnen de Leidse ploeg voor een schokeffect zorgen.