Eerste winst voor ‘Delta’

0

De eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen 2019-2020 heeft Sporting Delta meteen in winst omgezet. In de Deltahal werd De Meervogels met 21-18 verslagen.

Sporting Delta speelde niet groots, maar voldeed 75% van de wedstrijd aan de opdracht. Toch liet het in de eindfase de bezoekers uit Zoetermeer nog terugkomen en werd het nog even spannend. Onnodig, want Delta domineerde in eigen hal en had De Meervogels makkelijk met 6 a 7 doelpunten verschil naar huis kunnen sturen.

Persoonlijke fouten, onbegrip en schotklokoverschrijding in het vak van Mitchel en Jeroen waren hier o.a. debet aan. In dat vak brachten de trainers Ruben en Sacha voor Jeroen en Senna. Sacha forceerde meteen een strafworp, welke door Ruben onbenut werd gelaten. Even later kreeg hij nog een kans, maar ook die strafworp ging er niet in.

Sporting Delta heerste en had het verdedigend ook goed voor elkaar. Het lag goede energie aan de dag, zeker in de persoon van Zinzi. De kleine wendbare dame viel positief op en scoorde 5x. Haar derde doelpunt bejubelde ze met een heuse vreugdedans. Zo zien we haar graag! “Dit was een wedstrijd waarin we in onszelf geloofden en waar we met elkaar tot resultaat hebben geknokt wat we verdienen.”

Over de sfeer in de hal zegt ze: “Ik heb het als ontzettend gaaf ervaren omdat zoveel supporters achter het team en achter jou staan. Dit geeft een hele boost en dan is het nog leuker als alle balletjes erin vallen.”

Senna ging welliswaar zonder te scoren naar de kant, maar kreeg wel 3 strafworpen mee nadat ze enkele keren als een raket op de doorbraak ging. Als Delta dat wapen nog meer uitspeelt, dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden.

Doelpunten: Zinzi 5x, Pascal en Mitchel 4x, Jeroen en Laurens 3x, Nicole 2x.

Sporting Delta 2 zakte finaal door het ijs. Na een voorsprong van 11-1 (!!) verloor de ploeg volledig de controle en bleef het met lege handen achter; 16-20.

In deel 1 ging alles voorspoedig. Doelpunten vlogen erin en ook combinaties liepen prima. Echter gaf De Meervogels niet op en bleef het korfballen en wist langzaam dichterbij te kruipen. Bij Delta lukte niks meer, onzekerheid maakte zich meester en de koppies gingen hangen met een verlies tot gevolg.

De trainers zullen de komende week veel herstelwerkzaamheden moeten verrichten om de ploeg weer op te lappen voor de confrontatie met Oranje Wit 2.