Vier punten mee naar de Gravensingel

0

De selectie is erin geslaagd om de volle winst te halen tegen stadsgenoot Oranje Wit. Sporting Delta 1 won overtuigend met 21-31, terwijl het tweede net voor tijd de zege veilig stelde; 20-21.

Sporting Delta 2 liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en kon een enkele keer aanhaken bij Oranje Wit. Vorige week zakte de ploeg van Patrick en Frank nog volledig door het ijs, de wedstrijd in de Stadspolders had daartentegen alles. Spanning, sensatie, frustratie en ‘just in time’ een goede organisatie.

Vooral de eindfase maakte alles goed.
Oranje Wit zag in het zicht van de haven hun voorsprong kleiner worden doordat Delta langzaam dichterbij kroop middels 3 rake doelpunten van Bas en zelfs de leiding nam met 19-20.

Oranje Wit bleef met scherp schieten en kwam op gelijke hoogte met nog een halve minuut op de klok; 20-20. Delta had een volle schotklok de tijd om de winst binnen te slepen. Organisatie was belangrijk. Bal rond rondspelen. Ruben Datema moest op reboundpositie komen maar kwam op hoge steunpositie. Bal werd ingespeeld, Oranje Wit- invaller Mees Oppe wilde ervoor springen maar greep mis. Ruben draaide meteen om richting korf en liet het speeltuig stijlvol los.

De inmiddels gearriveerde Deltawarriors en alle overige Delta supporters hielden even de adem in. Alle ogen waren gericht op de blauw gele bal die slechts 2 meter moest overbruggen om de winst veilig te stellen.

Ook Ruben kon alleen maar afwachten, maar zag tot tevredenheid van de gehele Delta aanhang dat zijn bal de korf doorboorde. Een vreugde explosie zoals je die zelden hoort maakte zich meester van de Oranje Wit hal.

Ruben sprong op de boarding en nam een Popeye-achtige pose aan en liet zich knuffelen door de supporters. Slechts 2 seconden resteerden op de klok waar Oranje Wit niks meer mee kon. Spelers vielen elkaar in de armen. De zege was binnen! 20-21.

Deze wedstrijd was een heerlijke opwarmer voor de hoofdact van de avond. De derby tussen Oranje Wit 1 en Sporting Delta 1.
De dagen voorafgaand was er al een psychologische oorlogsvoering op Instagram tussen beide verenigingen.
De eerste aanval van Delta was meteen raak via Senna 0-1. Oranje Wit had ook de messen geslepen en opende zeer scherp en nam meteen de leiding via 3-1 en 7-4. Delta was schijnbaar onder de indruk dus namen de trainers Bongers en Carolus een vroege time out.

Dat had effect want de achterstand werd weggepoetst via rake schoten van Melanie, Nicole en Jeroen. 7-7.

Laurens, Zinzi, Jeroen en Mitchel tilden de stand naar 7-11. De weerbaarheid van Oranje Wit beperkte zich tot het eerste kwartier. Daarna was het niveauverschil te groot. Ruststand 10-19.

Ook in de tweede helft kwam Sporting Delta nauwelijks in gevaar. De opdracht om 30 goals te scoren werd behaald.
“We wilden de 30 halen, dat was de opdracht. Goed was het niet. Maar ik ben tevreden,” aldus Jan Bongers.

Een belangrijke score in aanloop naar volgende week. Dan komt OVVO op bezoek. Een taaie tegenstander, waar Delta meer tegenstand zal krijgen dan wat het in de Stadspolders kreeg.
Voor dit jaar weten we weer wie de betere ploeg is. Oranje Wit’s slogan “wij zijn de beste” kan weer even de koelkast in.

Doelpunten: Jeroen 8x, Laurens 5x, Melanie 4x, Senna 4x, Mitchel 3x, Pascal 3x, Nicole 2x en Zinzi 2x.