Belangrijke winst in Ridderkerk

0

Sporting Delta boekte zaterdag een belangrijke overwinning op koploper KCR. In Ridderkerk werd met 23-29 gewonnen.

Sporting Delta kwam razendsnel uit de startblokken en zette een 0-9 voorsprong op het bord. Mitchel Jacob zat geblesseerd aan de kant. (Hij wacht op een mri-uitslag ivm zijn kruisband.) Ruben Datema startte op zijn plek en deed dat meer dan uitstekend.

KCR was in eigen hal duidelijk onder de indruk van de Dordtenaren en had een kwartier nodig om op adem te komen. Het vocht zich nog terug tot 8-11. Ruststand 11-15.

In de tweede helft kon KCR maar moeilijk onder de druk van Sporting Delta uitkomen. Middels afstandschoten kon de thuisploeg het nog enigszins bijhouden maar tot een verschil van minder dan 3 doelpunten kwam het niet. Zeker niet toen Ruben Datema eenmaal op stoom was. Hij leverde een puike wedstrijd af en kroonde zich tot topscoorder met 7 doelpunten samen met Laurens Tijhuis.

Jan Bongers na afloop: “We hebben laten zien hoe gedreven de ploeg is. Wat een geweldige start! Zowel aanvallend met een ontketende Ruben, maar verdedigend waren we ook messcherp.
Het mooie is dat we een prima overwinning boekten en we weten dat het nog beter kan en wellicht moet!! Maar bovenal heb ik genoten van de spelers die met plezier in het veld aan het korfballen waren en dat voelt goed!”

Doelpunten: Ruben en Laurens 7x, Senna, Melanie en Jeroen allen 4x, Pascal 2x, Zinzi 1x.

Sporting Delta 2 had duidelijk moeite met het lager geklasseerde KCR 2.
Na een moeizame start van 10-3 achterstand vocht de ploeg zich knap terug tot 11-11 ruststand.
In het tweede bedrijf kon het geen vuist maken en haakte de ploeg van Patrick en Frank nog aan bij 17-16, maar KCR was de betere partij en won met 23-21.

Foto’s KCR 2 – Sporting Delta 2 (via site KCR) https://www.kcrkorfbal.nl/kcr-2-sporting-delta-2/

Foto’s KCR 1 – Sporting Delta 1 (via site KCR) https://www.kcrkorfbal.nl/kcr-1-sporting-delta-1/