Genieten in eigen huis

0

Sporting Delta won zaterdag van Tweemaal Zes met dubbele cijfers; 30-15. De laatste weken werd de 30 net niet aangetikt. Ook nu leek dat niet te gaan gebeuren, tenzij je Ruben Datema heet.

Sporting Delta verscheen weer fris aan de start. Het oogde fit en keek alleen in de beginfase twee keer tegen een achterstand aan. Tot 6-5 kon Tweemaal Zes nog meekomen, maar vanaf dat moment ging de Sporting Delta-trein rijden. Via 14-5 werd 17-10 ruststand op het scorebord gezet.

In deel 2 denderde de trein door met coaches Bongers en Carolus in de cabine. Hevig gebarend langs de zijlijn coachten ze hun ploeg richting de wenselijke 30 doelpunten en meer.

De supporters hadden niet meer de indruk dat het zou gaan gebeuren. Weddenschappen werden afgesloten dat de score zou stranden op 29.

Via alle schijven wist Delta te scoren.
Jeroen scoorde doelpunt 25, Nicole, Ruben, Melanie en Zinzi zorgden voor 29-15.

Met nog negen seconden op de klok werd de
bal onderschept in de verdediging en naar de aanval gebracht. Ruben Datema meldde zich bij de middenlijn om de bal op te eisen. Nicole schoof meteen naar de aangeefpositie. Ruben gooide de bal op Nicole en trok een sprint die zelden is vertoond. In één rechte lijn passeerde hij zijn tegenstander, ontving de bal en wist het speeltuig met 1 hand door de korf te gooien. Net als destijds tegen Oranje Wit 2 sprong hij op de boarding om zijn doelpunt met het publiek te vieren. En terecht. Uitslag 30-15.

Jan Bongers was uiterst tevreden over de prestatie van zijn ploeg.
“Het was een fijne wedstrijd met uiteindelijk de 30 goals, die we al veel eerder hadden moeten maken, maar uiteindelijk pakte Ruben zijn podium. Mooi om te zien wat hij met zijn invalbeurt teweeg bracht.
Het doet ons vooral goed dat we verdedigend echt sterk zijn. Dat is een verdienste van de ploeg. Kijken of we dat volgende week ook kunnen.”

Doelpunten: Nicole Van Der Laan (4), Senna Roggeveen (3), Laurens Tijhuis (4+1S), Zachary Van Thijs (3), Melanie van Valen (3), Zinzi Slort (2), Jeroen Tijhuis (2+4S), Pascal Meerkerk (2)
Ruben Datema 2x

Sporting Delta 2 wist de punten in huis te houden door Tweemaal Zes 2 met 18-13 te verslaan. Didier Cornet had een groot aandeel in de score.