Sporting Delta geeft voorsprong weg

0

De topper in de Deltahal tussen Sporting Delta en Pernix heeft geen winnaar in punten opgeleverd; 21-21. Uiteindelijk mag Pernix zich winnaar noemen en is ‘Delta’ de verliezer.

Sporting Delta leidde de gehele wedstrijd met 6 tot 8 punten voorsprong. Niks aan de hand zou je zeggen. Na een vliegende start in een bomvolle Deltahal stond er er 7-1 op het bord.

Sporting Delta had er duidelijk zin en Pernix had helemaal niks in te brengen. Ruststand 15-8.

Deel twee was overduidelijk voor Pernix. In zeven minuten kwam het terug van 19-12 tot 19-16. Delta wist niet te scoren en liet Pernix in de wedstrijd komen.

De angst in de ogen van de Delta-spelers was waarneembaar. Op cruciale momenten maakte het persoonlijke fouten en dan ben je geen winnaar.

In een laatste poging om iets te forceren kwam Mike Oudshoorn nog binnen de lijnen. Mike is het rebounden zeker niet verleerd, en moest Jeroen in stelling brengen.

Ook Sacha werd nog ingebracht, maar wist helaas geen schot te lossen. In de laatste minuut was het aanvoerder Laurens die zijn ploeg op voorsprong zette; 21-20.

Pernix zat al een tijd in een flow en onderstreepte dat middels een handige vrije bal waar een dame 21-21 aantekende. Het werd nog heel even spannend toen Delta nog een keer de bal veroverde in de persoon van Ruben Datema. Hij zit al weken in een flow en speelde ook deze wedstrijd weer goed.

Alleen 8 seconden voor tijd kon hij wel door de grond zakken toen hij een onderschepte bal zo in de handen van zijn tegenstander gooide.

Gelukkig wisten de bezoekers dit cadeautje niet uit te pakken en eindigde de wedstrijd in 21-21.

Jan Bongers was nauwelijks aanspreekbaar na de wedstrijd “Dit mag gewoon niet!! Hoe makkelijk geven we het weg. Het werd ons simpelweg te veel. Onnodig een punt verloren in een wedstrijd waar je oppermachtig bent.”

Scores Jeroen 7x, Laurens, Ruben en Melanie 3x, Pascal 2x, Senna, Zinzi en Nicole 1x.