Sporting Delta wint derby, 2e verliest

0

De Dordtse stadsderby tussen Sporting Delta en Oranje Wit is zaterdag opnieuw gewonnen door de Dubbeldammers. In een bomvolle hal werd het 27-21.

Echt spannend werd het niet in de Deltahal. Oranje Wit kon alleen in de eerste helft tegengas bieden. Bij 9-8 kwam ‘Delta’ voor de eerste keer op voorsprong.

Na 19 minuten moest Zinzi geblesseerd het veld verlaten na een botsing met een Oranje Wit heer. Beide gingen voor de bal. Sacha nam haar plek in en zag haar kans schoon om haar visitekaartje af te geven middels twee rake schoten. Dat was ook coach Jan Bongers opgevallen. “Sascha viel zeer goed in na een vervelende blessure van Zinzi” Ruststand 10-9.

In deel 2 werd het verschil groter en de sfeer soms ook wat grimmiger. Vooral Robin van Kalkeren liet zich gelden en kreeg niet bepaald de steun van het Deltapubliek.

In de laatste minuten maakten twee junioren-dames Kayleigh Schoenaker en Dominique van der Ploeg hun debuut in het eerste.
Jan Bongers na afloop: “In de eerste helft was het niet best van onze kant, wij hebben veel te veel in de 2/2 gespeeld en zij teveel in de duels gekomen. De opdracht was om om in de tweede helft gevarieerder aan te vallen en juist de indirecte persoon te zoeken. Minder voorspelbaar, meer rebounds en meer kansen. Dat resulteerde in 7 minuten tijd een run van 7 doelpunten.”

Doelpunten: Nicole Van Der Laan (1), Senna Roggeveen (4), Laurens Tijhuis (6+3 strafworpen), Ruben Datema, Melanie van Valen, Zinzi Slort (1), Jeroen Tijhuis (2+2 strafworpen), Pascal Meerkerk (6), Sacha Verboon (2).

Sporting Delta 2 had het lastig tegen Oranje Wit 2. Het kwam geen moment in de wedstrijd en liep constant achter de feiten aan. Het gat van 9 doelpunten kon teruggebracht worden tot 5, maar een nederlaag kon niet voorkomen worden. Oranje Wit speler Bob Mans kreeg geel. Uitslag:  27-21.
Dat er buiten het veld totaal geen strijd was, bewezen de teams door later op de avond met z’n allen een gezellig Apres ski-feestje te bouwen in de Deltakantine.