Francy Crielaars assistent-coach Sporting Delta

0

De zoektocht naar een assistent-coach is voltooid. De Top TC heeft Francy Crielaars bereid gevonden om Niels Mastijn volgend seizoen te gaan assisteren.

Francy (30) heeft tijdens haar actieve korfbalcarrière o.a bij DSC, PKC, Fortuna en DeetosSnel gespeeld. Ook kwam ze uit voor het Nederlands team. Bij DeetosSnel is Francy dit seizoen coach van A1.

Het wordt de eerste samenwerking met hoofdcoach Niels Mastijn. Beide kennen elkaar via DeetosSnel en zien erg uit naar de samenwerking. Voor Crielaars wordt dit de eerste keer dat ze als assistent bij een seniorenteam aan de slag gaat.

“Sporting Delta heeft een jonge selectie staan aankomend seizoen. Hiermee kunnen Niels en ik gaan bouwen. Verder heb ik hele goede gesprekken met Niels Mastijn en met John Poots gehad en dat ‘klikte’ direct. Ik merkte dat de gesprekken mij enthousiast en nieuwsgierig maakte en ik weet van mezelf dan is het goed,” aldus de fysiotherapeute die deze zomer hoopt af te studeren als master manueel therapeut.

“Sporting Delta is een vereniging met ambities. Waar gezelligheid en saamhorigheid ook een hele belangrijke factor zijn binnen de club,” zegt Francy die altijd het maximale uit haarzelf wil halen en ook voorstander is van samenwerken binnen een team.

“Als ik een wedstrijd of training bekijk ben ik primair gericht op het individu, vanuit nature zal ik daarom veel individuele aandacht verschaffen aan spelers/speelsters. In de selectie beheerst iedereen de basis van het korfballen maar het gaat om de details om net het verschil te kunnen gaan maken.”

Niels Mastijn is content met zijn nieuwe assistente aan zijn zijde: “Francy heeft op hoog niveau gespeeld. Ze weet wat er nodig is om te presteren en is sterk op individueel vlak. Daarnaast is haar kennis als fysiotherapeute ook een welkome aanvulling.”