Coaches jeugdploegen 2020-2021

0

Bericht vanuit de jeugdcommissie:

Hopelijk gaat alles nog goed met onze Delta leden en hun dierbaren. Dat is op dit moment het belangrijkste voor iedereen!

Helaas betekende de Corona-crisis, een vervroegd einde van het korfbalseizoen. Achter de schermen gaan het bestuur en de overige commissies gewoon door met online vergaderen, appen, bellen, mailen etc.

Ook bij de Jeugdcommissie zitten wij niet stil. Dit brengt ons op het volgende. We moeten alweer gaan kijken naar het nieuwe seizoen. We weten met hoeveel teams we ongeveer gaan spelen en we hebben al een globale teamindeling gemaakt op basis van de leeftijd van de speler en van de huidige input die we van trainers hebben.

Wij zijn ons er van bewust dat het een kort seizoen is geweest en dat spelers zich eventueel nog verder hadden kunnen ontwikkelen. Dit neemt niet weg dat wij natuurlijk ook altijd kijken naar de potentie van een speler. De komende tijd zal de Jeugdcommissies zich samen met de coördinatoren van de betreffende categorie buigen over de definitieve teamsamenstellingen.

Om verder te gaan met de teamindelingen, is het voor ons belangrijk om zo vroeg mogelijk zicht te hebben op wie er volgend seizoen bij ons spelen. Daarom het verzoek: als je nu al weet dat je na dit seizoen gaat stoppen, laat dit ons dan per mail weten. Ook als je twijfelt, horen wij dit graag. Je kunt mailen naar jeugdkorfbal@sportingdelta.nl als je nu speelt in de A3, A4, B t/m Kangoeroes.

Trainers nieuwe seizoen

Vanaf januari van dit jaar hebben de evaluatie gesprekken plaatsgevonden met de trainers. Hierbij krijgen wij o.a. een beeld of trainers door willen na het seizoen, behoefte hebben aan een andere leeftijdscategorie, twijfelen of willen stoppen door allerlei omstandigheden.

Daarna gaan wij vanuit de Jeugdcommissie op zoek naar de gaten die weer gevuld moeten worden. Het is een behoorlijke klus en iedereen weet dat het bij heel veel clubs steeds moeilijker is om vrijwillige trainers te vinden die dat op zich willen nemen.

Daarom zijn wij extra trots dat wij veel vrijwilligers hebben die Sporting Delta een warm hart toedragen en hun steentje willen bijdragen volgend seizoen! Voor 81% zijn de trainers nu al bekend en dat geeft een heel goed gevoel.

Langs deze weg willen wij Sharlynn van Genderen bedanken voor het trainen van de C1 het afgelopen seizoen, door haar tijdelijke uitstap van Vitesse naar Sporting Delta. Volgend seizoen gaat zij weer terug naar Vitesse en wij wensen haar veel succes!

Daarnaast bedanken wij natuurlijk alle trainers/coaches voor het afgelopen seizoen! Heel erg bedankt voor jullie inzet! Wij hopen dat er een versoepeling aan komt, zodat trainers/coaches nog op een leuke manier afscheid kunnen nemen van de spelers. Wij houden jullie op de hoogte.

Dan volgt hieronder de opsomming van de trainers die het volgend seizoen enorm zien zitten om jullie weer veel korfballessen bij te brengen!

Trainers seizoen 2020-2021

A3:  Jan Ponsen – Sander de Geus

B1: Stefan de Blaaij – Pascal Meerkerk

B2: Didier Cornet– vacature

B3: Willem Vermeulen – Deborah Bernaards

C1: Nicole Vermeulen – Thomas Vermeulen

C2: Cynthia Nolet – Alicia Hardenbol

C3: Jiske van Zeijl – Sjoerd Hoogeman

C4: Vacature – vacature

D1: Owen Kloeg – Daniel van Essen

D2: Jennifer Koster – Sam van Rijswijk

D3: Sven Poots- Elise Nauta

E-teams: Lieke van der Weijden-Mitchell en Yasmine Eichhorn- Julian van Zanten- Kayleigh Schoenaker-Tessa Slotboom – Gisley Khadjé- vacature-vacature-vacature-vacature

F: Gerda van der Laan -Kayleigh Gorter Kangoeroes Wesley Hardenbol – Nicole van der Laan.

Zoals jullie zien zijn er nog wat gaten op verschillende plekken. Vooral de E-categorie is enorm gegroeid! Wij zoeken daar ook nog hulp voor 2 teams. Mocht je na het zien van deze info, je willen aanmelden als trainer/coach, mail ons dan op jeugdkorfbal@sportingdelta.nl

POP-gesprekken

Achter de schermen zijn wij vanuit de Jeugdcommissie nog bezig met het ontwikkelen van POP-(Persoonlijk-Ontwikkeling-Plan) gesprekken. Wij hopen dit in het nieuwe seizoen te kunnen uitrollen. Wij hebben gemerkt dat kinderen vaak zelf heel goed weten waar zij nog beter in kunnen en willen worden.

Middels de POP-gesprekken willen wij de kinderen mede eigenaar maken van hun ontwikkelingsplan, zodat zij hier actief mee aan de slag kunnen gaan tijdens de training. De jeugdcommissie zal de trainers begeleiden en opleiden, hoe deze gesprekken met de kinderen gevoerd kunnen worden.

Vanuit de Jeugdcommissie is een groep samengesteld, waarbij ook de pedagogische en psychologische kant wordt meegenomen. In deze groep zitten Wendy Post, Didier Cornet, Jiske van Zeijl en Bram van Geffen.

Tot zover de informatie vanuit de Jeugdcommissie. Hou vol iedereen, dan zien wij jullie graag weer gezond terug op onze korfbalvelden!

Jeugdcommissie Sporting Delta