Gevolgen uitspraak KNKV

0

Nu het KNKV een besluit heeft genomen over de veld- en zaalcompetitie zijn ook de gevolgen voor Sporting Delta teams bekend.

De veldcompetitie wordt beschouwd als niet gespeeld. Er zijn geen kampioenen en geen degradanten. Dat houdt automatisch in dat Sporting Delta 1 volgend seizoen wederom in de Hoofdklasse uitkomt.

“Wat mij betreft is de beslissing van het KNKV een volledig terechte beslissing,” laat Jan Bongers in een reactie weten. “Het gevolg voor Sporting Delta is louter positief. Nu kan de nieuwe trainersstaf een mooie start maken in de hoofdklasse op het veld. Veel leren, waar de ploeg later profijt van kan hebben.”

Qua zaalcompetitie is de huidige stand de eindstand. Dat betekent voor Sporting Delta een kampioenschap voor Sporting Delta A1, maar houdt helaas ook een degradatie in voor A2. Op het veld blijft A2 wel in de Overgangsklasse uitkomen.

Ook A4, D1 en D3 (zaal) staan bovenaan, maar kunnen niet als kampioenen gehuldigd worden. De teams spelen breedtekorfbal en die klasse werd door de bond als niet gespeeld verklaard.

Midweek 1 en 2 staan bovenaan in de veldcompetite maar ook die competitie werd door het KNKV als ‘niet gespeeld’ aangemerkt.

De A1 promoveert vandaag dus naar de Hoofdklasse waarmee het de doelstelling bereikt die bij aanvang van het seizoen is geformuleerd. Een mooie prestatie van de afscheidnemende coaches Michael Dissel en Steven van Raffe.
“Het is qua resultaat een mooie afsluiting van onze periode bij Sporting Delta,” zegt Michael Dissel. “We laten de A1 achter in de Hoofdklasse zowel op het veld als in de zaal, dat geeft een lekker gevoel. Alleen de manier waarop is natuurlijk zonder franje. Geen feestje en geen spanning van de kampioens- wedstrijd. De groep heeft er twee a drie jaar voor gewerkt. Ik ben trots op deze groep, ze hebben het echt verdiend,” aldus Michael die volgend seizoen hoofdtrainer wordt bij Movado en daar oud-Delta speler Glen Vink tegen zal komen.

De enige kampioen die al voor het Corona-tijdperk bij Sporting Delta bekend was, is Sporting Delta 5. Zij hebben zelfs nog een feestje mogen vieren.

Nog niet eerder werd een competitie afgelast en was het korfbal zo snel afgelopen. De weekenden zaten altijd volgepropt voor ouders en spelers. Rij- en kantinediensten, fluiten, zaalwacht. Door de week op vreemde tijden eten en nu met het hele gezin!
Ook dat is vreemd, toch?

Voor mij als communicatieman binnen de club is het ook een rare tijd. Het voelt als vakantie, maar is het niet.
Geen voor- en nabeschouwingen van Delta 1 vergezeld van foto’s van Fred. Minder Twitter-, Instagram en Facebook berichten. We wilden heel graag de livestream gaan verzorgen, maar helaas kwam het er niet van.

Vooralsnog weten we dat de hoofdtainers, teammanager en de trainers van A1 zullen stoppen. Een vreemd afscheid als je het mij vraagt. Ik heb prettig met ze gewerkt. Na de wedstrijden meestal een ontmoeting (soms met een biertje) en praten over korfbal. Ik zal ze missen. Hopelijk komt er nog een moment voor een afscheid.

Jan Bongers komt nog even terug op het plotselinge einde.

“Voor Arthur en mijzelf komt er helaas een vroegtijdig einde aan de samenwerking met Sporting Delta. Uiteraard willen we de club en iedereen die de club een warm hart toedraagt ontzettend bedanken voor de sfeer en steun tijdens de thuiswedstrijden. Vooral de supportersvereniging, met name die kale Ewout. Wij hebben van ze genoten. Ik wil Niels en Francy heel veel succes wensen de komende jaren! En rest mij te zeggen: stay safe want het is helaas nog lang niet voorbij!” zegt Jan die vooralsnog geen nieuwe club heeft.

Of we dit seizoen überhaupt nog gaan starten met clubactiviteiten is op dit moment nog onduidelijk. Het bestuur dient de zaken financieel op de rit te houden. Dat vergt inspanning en creativiteit. Sterkte daarmee!

Een ieder blijft op zijn of haar manier fit. Skeeleren, schieten of een conditieloop. Veel leden zijn lekker bezig. Bij andere clubs zie je challenges voorbij komen op social media. Heb jij een idee hoe we onze kanalen op een originele manier kunnen gebruiken in deze Corona-tijd, laat het me dan weten via communicatie@sportingdelta.nl

In de wandelgangen hoor ik trouwens dat er (selectie)spelers willen gaan stoppen.
Tegen hen zou ik willen zeggen… neem nog geen besluit. Start in het nieuwe seizoen gewoon weer bij de club.. want zo’n Corona afscheid in stilte… Dat wil je echt niet!!

Edwin